El candidat del PP a la presidència, Alberto Núñez Feijóo, en arribar al programa 'Cara a Cara. El Debat', a Atresmedia, a 10 de juliol de 2023, a Madrid
POLÍTICA

El pla del PP per frenar l'amnistia a Puigdemont

Els populars, disposats a batallar perquè Pedro Sánchez no pugui cedir davant dels partits processistes

Fa temps que el Partit Popular avisa que lluitarà contra la intenció de Pedro Sánchez de concedir l'amnistia als polítics processistes. Ho farà per terra, mar i aire. I això inclou una batalla política, judicial i també als carrers. Una de les opcions en què treballa el PP per frenar les aspiracions del PSOE, Junts i ERC és presentar batalla a Europa.

Ja se sap, perquè ho han admès així des de Gènova, que en primer lloc s'impugnarà la hipotètica llei d'amnistia davant del Tribunal Constitucional. Això aturaria el procés de perdó i donaria marge d'uns quants mesos perquè cap polític condemnat o imputat es veiés beneficiat de l'acord entre socialistes i processistes. Però, atès que el TC té majoria progressista, el Partit Popular vol que sigui Europa qui finalment pari els peus a Pedro Sánchez.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid

La via europea del PP

L'opció que els populars veurien més factible per frenar l'amnistia Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i companyia seria, directament, prohibir-la per llei. Europa està treballant en una directriu relacionada amb la lluita contra la corrupció a la UE. I el que proposa el PP és que no es permeti indultar ni amnistiar persones relacionades amb casos de corrupció, com ara la malversació.

Així ho avança El Español, explicant que aquesta esmena està signada per alguns dels representants més destacats del grup popular europeu. I és que aquest pla del PP sembla tenir el suport de Manfred Weber i Paulo Rangel, president i vicepresident del grup popular europeu, així com altres destacats europarlamentaris del mateix grup.

Muntatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de resignació i un pla mitjà curt de Puigdemont rient

Fins i tot Didier Reynders, del PP europeu i comissari de Justícia de la UE, va afirmar fa uns quants dies que “estarem atents a com evoluciona” el cas de l'amnistia a Espanya. Tota una declaració d'intencions, tenint en compte que ni tan sols es coneixen detalls de la llei que Pedro Sánchez té previst pactar amb Junts i ERC.

En qualsevol cas, aquestes intencions del PP deixen clar que el partit de Feijóo no es quedarà de braços plegats davant els previsibles pactes del PSOE amb els partits processistes.

➡️ Política

Més notícies: