Primer pla de Pere Aragonès capcot i amb rostre seriós
POLÍTICA

El pitjor Nadal de Pere Aragonès

Les festes accentuen la seva impopularitat


Pere Aragonès va camí de ser el president de la Generalitat més impopular de la història. Al capdavant d'un Govern sostingut amb prou feines per una trentena de diputats, sembla entossudit a continuar augmentant cada dia el seu rebuig. Les reiterades ficades de pota en felicitar les festes de Nadal als catalans en són un bon exemple.

Primer el Govern va canviar el Nadal per les "festes del solstici d'hivern", malgrat que al seu dia sí que va felicitar el Ramadà, una festa religiosa, als musulmans. Després la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va promocionar unes festes amb llenguatge inclusiu. Ara, el mateix Pere Aragonès la lia amb la felicitació de Nadal.

Una felicitació que va arribar tard, passades les nou del vespre, i malament, amb una expressió incorrecta en català. Aquesta nit, el president de la Generalitat pronunciarà el tradicional discurs de Sant Esteve, amb una incògnita. Parlarà el president del tema de moda, la immigració i la inseguretat?

Pere Aragonès no remunta ni en festes

Diuen que el Nadal estova el cor de les persones, però Pere Aragonès no aconsegueix remuntar el vol ni per festes. De fet, el Nadal ha accentuat encara més la seva impopularitat. La seva felicitació, ahir a la nit, ha rebut una allau de crítiques proporcional a l'animadversió que genera el govern.

Pere Aragonès va desitjar a través de Twitter un bon Nadal “a tots, i que gaudiu d'aquests dies de retrobaments envoltats dels vostres éssers estimats”. També desitjo “un país i un món més just i lliure”. Els comentaris a la publicació deixen clar que el president no travessa el millor moment.

"Primer felicita el solstici d´hivern i ara el Nadal a les 21:34", diu un dels comentaris. “Un tuit de només quatre línies, i ets incapaç de fer-ho sense castellanismes amb un català correcte”, afirma un altre. Hi ha qui li demana que dimiteixi “i deixi de fer polítiques de populisme woke”.

Parlarà d'immigració?

El president de la Generalitat pronunciarà aquesta nit el discurs de Sant Esteve des del Dipòsit del Rei Martí. Es tracta d'un dipòsit d'aigua, amb què el Govern vol llançar el missatge del seu compromís amb el problema de la sequera. De tota manera, el discurs està aixecant poques expectatives.

Plànol curt de Pere Aragonès, de perfil i amb rostre somrient, en una compareixença com a president de la Generalitat de Catalunya

El president vol revertir la manca dinterès que han suscitat, a jutjar per les audiències, els seus últims discursos i entrevistes. A més, és conscient que aquest pot ser el darrer discurs de Sant Esteve. Les properes eleccions estan previstes per al febrer del 2025, però tot apunta a un avançament electoral.

Caldrà veure si Pere Aragonès parla aquesta nit d'immigració, que ara mateix és el tema de moda a Catalunya. També la recuperació de la taula de diàleg amb el PSOE, i les negociacions amb l'oposició per aprovar els pressupostos del 2024. El President parlarà avui als catalans, més només que mai.

➡️ Política

Més notícies: