POLÍTICA

Ignacio Garriga: 'Estem en un moment en què està en risc la nostra seguretat'

Entrevista al secretari general de Vox i líder del partit a Catalunya. Entre altres coses, Ignacio Garriga celebra que el debat sobre els delinqüents reincidents s'hagi normalitzat i demana tancar TV3

Escolta'l també a:

Ivoox | Youtube Music

Ignacio Garriga ha atès E-Notícies per tractar algunes de les principals qüestions relacionades amb l'actualitat política. El secretari general de Vox i líder del partit a Catalunya parla de la normalització del debat sobre els delinqüents reincidents immigrants, la seva aposta per tancar TV3, el futur de la formació, la situació del Govern de Pere Aragonès, l'aparició d'Aliança Catalana o les seves (poques) esperances que té amb la justícia perquè tombi la Llei d'Amnistia de Pedro Sánchez.

'Celebrem el gir de Junts per Catalunya'

Les últimes setmanes, el debat sobre la delinqüència reincident comesa per immigrants ha irromput a la política catalana. Sobre la petició d'alguns alcaldes de Junts per Catalunya –avalada per la cúpula del partit– d'expulsar els multireincidents, Ignacio Garriga celebra el gir que ha fet el partit de Puigdemont. En aquest sentit, recorda que “Vox va ser el primer partit que va trencar el consens de la delinqüència creixent a Catalunya”. I reivindica que "el gran èxit de la irrupció de Vox al panorama polític català és que hem aconseguit que allò que estava fora del debat polític" ara sigui tractat per altres partits.

Sobre l'augment de la inseguretat a Catalunya, Ignacio Garriga exposa que “estem en un moment en què està en risc la nostra civilització i la nostra seguretat”. I, per aquest motiu, s'obre a arribar a acords amb Junts en aquestes qüestions: "No som sectaris a l'hora d'aprovar lleis que són bones per als catalans, tant ens fa si ho presenta Junts, Esquerra o fins i tot si ho fes la CUP", assegura el líder de Vox a Catalunya.

'Convocar eleccions anticipades seria el millor per als catalans'

Ignacio Garriga aposta per un avançament electoral a Catalunya. Segons el calendari, els comicis catalans s'han de celebrar a principis del 2025, però el dirigent de Vox creu que "Pere Aragonès, en un exercici de responsabilitat", hauria de "convocar eleccions anticipades", ja que "seria el millor per als catalans" . "Pere Aragonès està en els seus últims dies, però tenen el seu salvador: Salvador Illa", exposa. Per aquest motiu, creu que "farà tot el que pugui per allargar aquesta legislatura", encara que estiguem "davant del govern més feble" que hi ha hagut mai a Catalunya.

Ignacio Garriga molt seriós en un míting de Vox durant la campanya electoral

En aquesta entrevista per a E-Notícies, Garriga s'ha mostrat molt crític amb el Govern, però també amb el PSC, que qualifica de "Partit Separatista de Catalunya. "No fa oposició, és un partit separatista més", exposa. I com tal, descarta possibles pactes amb ells després de les properes eleccions, ni que sigui per apartar ERC del Govern: "No subscriurem un pacte amb un partit separatista més".

Aspira a repetir com a candidat de Vox

Tal com va avançar E-Notícies, Ignacio Garriga es postula per repetir com a candidat de Vox la Generalitat per a les properes eleccions. "Aspiro que sí. El meu compromís és absolut a deixar-me l'última gota de la meva sang i del meu alè. Vull donar una Catalunya millor per als meus fills i espero presentar batalla molts anys més", admet el secretari general de Vox. Garriga puntualitza, però, que la decisió final la prendrà el Comitè Executiu Nacional.

Per repetir com a candidat, Ignacio Garriga reivindica el paper de Vox a la política catalana, on "hem aconseguit que un problema com la inseguretat ara estigui al centre del debat". I es mostra convençut que "els catalans valoren la irrupció de Vox" al Parlament, malgrat el "cordó sanitari que patim" i que, fruit del "sectarisme" del Govern i la Mesa de Parlament, el que fan és silenciar un partit que representa “més de 200 000 catalans”.

L'aparició d'Aliança Catalana

A la política catalana ha irromput recentment Aliança Catalana, el partit de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. Ignacio Garriga assegura que a Vox "celebrem que hi hagi més formacions que posin al centre del debat polític la greu situació de la inseguretat". Això sí, recorda que Vox està "en contra de tots els partits que tenen com a fi la destrucció del nostre estat de dret" i que "aquestes formacions no haurien de tenir cabuda al nostre sistema democràtic". Però reivindica que "respectem totes les idees" i donen la benvinguda a "que segueixin havent-hi més formacions que denunciïn un problema real i que tot l'establishment silencia".

'Cal acabar amb les subvencions als mitjans a Catalunya i tancar TV3'

Sobre el cordó sanitari que pateix Vox a nivell mediàtic, Ignacio Garriga es mostra molt crític. "Això dels mitjans de comunicació a Catalunya és propi de sistemes totalitaris", a qui acusa de "sectaris i manipuladors" i recorda que "regats amb milions d'euros de tots els catalans". "Som incòmodes per a tots els mitjans subvencionats per la Generalitat", exposa. I, per aquest motiu, demana “acabar amb totes les subvencions als mitjans a Catalunya”.

Sobre TV3, exigeix directament que “cal tancar-la”. Al·lega que la 'Corpo' s'ha convertit en "una associació de iaies processistes" i d'"una banda de subvencionats que l'únic que fan és repetir els dogmes del Conseller de torn o de la presidència de la Generalitat". "TV3 és el paradigma de la promoció woke i de les escombraries ideològiques", denuncia.

Poques esperances en la justícia sobre la Llei Amnistia

Ignacio Garriga desitja que la justícia acabi parant els peus Pedro Sánchez i els partits processistes en el seu projecte de la Llei d'Amnistia, però "reconec que tinc poques esperances" que això passi. I és que, el secretari general de Vox denuncia que “el Tribunal Constitucional està polititzat” i que se l'hauria de considerar “una delegació del PSOE”.

Imatge dels líders del PP Ignacio Garriga, Santiago Abascal i Gonzalo de Oro Pulido

Garriga té "més esperança en la determinació del poble espanyol que al sistema judicial". Si finalment l'amnistia rep el vistiplau de la justícia, només quedarà, segons ell, "tombar el govern de la nació amb el poder de la democràcia". I recorda que “arribarà un moment en què Pedro Sánchez caurà”.

Segons ell, que "el cop hagi passat de Catalunya a estar teledirigit per Pedro Sánchez" és una cosa "que condemnarà els espanyols a un període difícil". I critica que el PSOE hagi optat per aquesta via i abandonar "les grans reivindicacions de la gent humil i dels treballadors", convertint-se "en els seus enemics més grans".