Pilar Rahola intenta defensar Puigdemont i rep un sonor zasca
Li pregunten pel relator i la primera cimera internacional
La tertuliana Pilar Rahola, adobada de mil batalles, es troba ara davant el gran repte de la seva vida: defensar com sigui el paperot de Puigdemont després d'haver fet president Pedro Sánchez. Va començar timorata, canviant allò d'“acord històric” per “acord insòlit”, però ara s'ha tornat a desfer.
“El pacte de Carles Puigdemont està obrant miracles”, diu eufòrica la Rahola, “ara han descobert el lawfare”. Acompanya el vídeo amb les declaracions de l'entrevista a Pedro Sánchez a TVE. El president del Govern reconeixia que “s'han instrumentalitzat les institucions públiques del nostre país”.
Al final, però, en la defensa a ultrança de tot el que faci Puigdemont li ha sortit el tret per la culata. El Jordi, un tuiter independentista, li respon amb unes preguntes. “Ja sabem el nom del relator internacional, de la primera reunió que s'havia de fer al novembre, i del català oficial a la UE?
Ja no cola
I és que, malgrat l'admirable afany de Rahola, els independentistes ja no s'empassen amb els mentides dels partits processistes. S'escampa la sensació que el PSOE els ha tornat a aixecar la samarreta. Mentre fan gestos i declaracions en públic, els compromisos de l'acord segueixen sense arribar.
En realitat, és cridaner que Pedro Sánchez no esmenti els independentistes en cap moment de l'entrevista. Parla d'“instrumentalització de la policia per perseguir adversaris polítics”, en referència al PP i al cas Kitchen. I també deixa clar que “les comissions de recerca no vinculen les sentències judicials”.
Rahola s'ha quedat sola amb Puigdemont i el seu cercle més proper defensant una cosa que els independentistes consideren una traïció. Mentrestant, el PSOE continua fent malabars per tenir contents els independentistes sense travessar gaires línies. Cosa que només sembla convèncer els puigdemontistes més acèrrims.
Segueix la tensió
Ferraz i Waterloo mantenen la tensió per la desconfiança en aquesta nova etapa com a socis de legislatura. Socialistes i independentistes es reuniran aquesta setmana per primer cop. El PSOE ho ven com una primera presa de contacte “per arribar a acords”, Junts com el primer pas cap al referèndum.
Aquesta setmana s'ha conegut que Puigdemont va plantejar en privat la possibilitat de votar amb el PP una moció de censura contra el Govern. La mà dreta, Toni Comín, va confirmar també que el seu objectiu últim és el referèndum acordat. Però al PSOE tenen clar que no volen creuar aquesta línia.
De fet, a Moncloa creuen que Junts té més a perdre que no pas guanyar tirant Sánchez. D'alguna manera, el PSOE ha esdevingut la garantia de supervivència de Junts en plena descomposició del processisme. No en va gaires, a la línia de la gàbia a Pilar Rahola, ja no s'empassen el joc de Junts.
Més notícies: