Muntatge amb Pilar Rahola de fons visiblement emocionada i amb Carles Puigdemont i Silvia Orriols en primer pla
POLÍTICA

Pilar Rahola, entre Puigdemont i Sílvia Orriols

La tertuliana haurà d'escollir entre les idees o la lleialtat

El debat migratori ha esclatat de ple al procés de descomposició de l'independentisme català.

Fins fa poc, la immigració era un tema tabú a Catalunya i partits com Vox permetien còmodament relacionar xenofòbia amb el “feixisme” espanyolista. Però la irrupció d´Aliança Catalana, el partit independentista i identitari, ha canviat les coordenades del debat.

Això genera un conflicte en molts independentistes de tom i llom, que no són aliens a la polarització del debat. El cordó sanitari a Aliança Catalana a Ripoll va generar consens a ERC, però en canvi va dividir el partit de Carles Puigdemont. Des de Waterloo, la direcció va pressionar per sumar-se al pacte alternatiu contra Sílvia Orriols.

Si hi ha un personatge que reflecteix com ningú el conflicte, aquesta és Pilar Rahola. La tertuliana de 8TV és una incondicional de Junts, però alhora fa anys que dóna la batalla contra el “bonisme” en el tema de la immigració. Les idees coincideixen amb els d'Aliança Catalana, que està preparant el salt al Parlament.

Rendida a Sílvia Orriols

Sílvia Orriols planteja moltes de les idees que Rahola fa anys que defensa en la més absoluta solitud. No és estrany que la tertuliana hagi convertit 8TV al principal altaveu de Sílvia Orriols quan la resta de mitjans la veten. També utilitza les xarxes socials per difondre les idees que comparteixen.

Pilar Rahola va ser una de les primeres veus que va advertir de l'expansió de l'islamisme radical a Catalunya. En llibres com La república islàmica d'Espanya i Prou! va avisar de l'extensió del salafisme. I va criticar la connivència de les autoritats i el bonisme de l'esquerra.

Sílvia Orriols planteja el tancament de la mesquita de Ripoll, des d'on l'imam dels atemptats va fer una crida a matar infidels. I demana un cens per expulsar els immigrants del poble que estiguin en situació irregular. Unes idees que segons Rahola mereixen ser escoltades i debatudes en lloc dels cinturons sanitaris.

Discrepàncies amb Puigdemont

La proximitat ideològica entre Sílvia Orriols i Pilar Rahola allunya la tertuliana de Carles Puigdemont. Són ben coneguts els estrets vincles que uneixen Rahola i l'expresident. Junts formaven la colla de Cadaqués al costat d'altres mites del procés com el Trapero o Jordi Cuixart.

El problema és que Carles Puigdemont forma part del “bonisme” que Rahola tant critica. L'expresident marc com a línia vermella dels pactes municipals la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. S'hi recull la prohibició de qualsevol discriminació per raó de raça.

"Els ajuntaments tenen una responsabilitat essencial en la difusió d´aquests principis", va dir Puigdemont en ple debat sobre el cordó sanitari. Amb això va marcar una clara directriu de Junts contra Sílvia Orriols i Aliança Catalana.

Les idees o la lleialtat

És així com Pilar Rahola es troba cada cop més lluny dels postulats de Junts, i més a prop dels d'Aliança en aquesta qüestió. Una qüestió gens fútil tenint en compte que el debat està més presenta i genera més divisió que mai. I que el partit d'Orriols prepara el salt al Parlament.

Què escollirà Pilar Rahola quan arribi el moment? Les idees de Sílvia Orriols o la lleialtat a Puigdemont?

➡️ Política

Més notícies: