Muntatge amb un primer pla del rei Felip VI rient i de fons una foto d'una manifestació antimonàrquica al mig del camp
POLÍTICA

Un petit poble català exigeix al Rei Felip VI que demani disculpes

Caldes de Malavella es declara oficialment antimonàrquic

Caldes de Malavella (Girona) va ser escenari dels tumults antimonàrquics fa un mes, amb motiu de la visita del Rei Felip VI a Catalunya. Ara, l'ajuntament d'aquest poble de 7.500 habitants s'ha declarat antimonàrquic i republicà. I exigeixen al monarca que demani perdó als catalans.

ERC, Junts i CUP han aprovat la moció antimonàrquica amb l'oposició del PSC i el PP. "El rei d'Espanya no és ni serà mai benvingut a Caldes de Malavella", adverteixen. La moció exigeix al Rei Felip VI "que es retracti del discurs del dia 3 d'octubre i demani perdó a les víctimes de la violència policial que ell va justificar davant d'un acte pacífic".

Pols a Felip VI

Els partits processistes fan referència al discurs pronunciat pel monarca després del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. No perdonen a Felip VI que assenyalés la “deslleialtat inadmissible” de les autoritats catalanes, i que considerés el referèndum “contrari a la democràcia”. El cap de l'Estat va defensar en aquella ocasió "l'harmonia i la convivència" dels catalans i espanyols.

Mensaje del Rey sobre Cataluña | España

En resposta a allò, Caldes diu que “el dia 1 d'octubre del 2017 ens vam fer grans com a poble i vam iniciar un camí, el camí dels homes i dones lliures que no són súbdits de ningú”. El seu desafiament se suma a l'onada antimonàrquica de les comarques gironines.

Onada antimonàrquica

Fa només uns dies, l'ajuntament de Girona va aprovar una altra moció per desvincular-se de la Fundació Princesa de Girona. La proposta va ser presentada per la Coordinadora Antimonàrquica. La seva intenció era desvincular la ciutat de la monarquia espanyola i estendre el gest a altres localitats de la província.

Primer pla de Felip VI somrient

Caldes ha recollit el guant amb la voluntat de que les mocions antimonàrquiques s'estenguin per les comarques gironines com una taca d'oli. Fins i tot “per la resta de Catalunya i els Països Catalans”.

Caldes de Malavella va acollir el mes de juliol passat els premis de la Fundació Princesa de Girona, amb la presència de la família reial. Els grups independentistes i antimonàrquics van aprofitar per promoure mobilitzacions. Fins i tot van intentar boicotejar l'acte de lliurament dels premis, però no ho van aconseguir.

➡️ Política

Més notícies: