Pla mitjà de Pere Aragonès amb cara de fàstic i Carles Puigdemont parlant
POLÍTICA

Pere Aragonès cau al parany de Carles Puigdemont

Esquerra evidencia els seus nervis amb la darrera proposta que el president ha fet al líder de Junts i a Salvador Illa

A Esquerra hi ha nervis. I fins i tot ha arribat un moment en què no intenten ni dissimular-ho. A més, sembla cada cop més evident que a la formació d'Oriol Junqueras li està costant gestionar l'aparició de Carles Puigdemont a l'escena preelectoral catalana.

Aquest divendres, en una entrevista a RAC1, Pere Aragonès ha obert la porta a celebrar un debat a tres amb Carles Puigdemont i Salvador Illa. "Estic disposat a anar on calgui", ha afirmat el president de la Generalitat. I és que aquest debat, si se celebrés presencialment, hauria de ser a França.

D'aquesta manera, Aragonès desafiava el líder del PSC, que totes les enquestes donen com a guanyador de les eleccions del 12 de maig, i el líder de Junts, que els sondejos situen en segona posició. Així doncs, i potser sense adonar-se'n, l'actual president del Govern deixa en evidència que, al capdavall, admet que és el tercer en discòrdia, situant-se darrere dels seus dos rivals polítics.

A Esquerra s'esforcen per aparentar una possible igualtat amb Junts per ser la primera força processista del Parlament, encara que cada cop sembla menys clar que realment existeixi aquesta disputa. I amb la proposta d'un debat, que normalment impulsen o promouen els que van darrere a les enquestes, evidencien que fins i tot ells estan assumint aquesta realitat.

El parany de Carles Puigdemont

Tot i que a ERC sempre ho han negat, molta gent té clar que un dels motius per avançar les eleccions era intentar agafar Junts a contrapeu. Sense l'amnistia aprovada, Puigdemont no podria ser presidenciable i els juntaires haurien de córrer per buscar un candidat alternatiu. Un error de càlculs perquè l'avançament electoral no ha impedit l'expresident postular-se com a cap de llista del partit per al 12-M.

Ara, a més, amb aquest debat a tres a què estaria disposat a acudir, Pere Aragonès cau al parany de Puigdemont. Perquè, d'una banda, dóna (encara més) visibilitat i protagonisme al líder de Junts. I, a més, l'ajudarà a reforçar el relat victimista, ja que s'hauria de celebrar a França per "la repressió" i "l'exili" del que és "víctima" Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: