Muntatge amb foto d'Adam Majó
POLÍTICA

Adam Majó, alt càrrec del Govern que cobra 92.000€, demana un boicot a un equip israelià

Va cridar a boicotejar el Maccabi de Tel Aviv en la seva visita a Barcelona, pel seu suport a les forces de defensa israelianes

Adam Majó és director general per a la promoció i la defensa dels drets humans de la Generalitat, càrrec pel qual rep 92.000 euros anuals. Tot i que la seva feina és combatre la discriminació, aquesta vegada n'ha fet una excepció i ha demanat el boicot a un equip de bàsquet israelià. En concret, el Maccabi de Tel Aviv, que aquest dijous visitava el Palau Blaugrana per enfrontar-se al Barcelona.

“No sóc partidari de fer boicot a cap empresa, entitat o persona només per ser israelians. Però sí a qui, vingui d'on vingui, doni suport explícit a una matança”. Així justificava el director general per a la promoció i la defensa dels drets humans a Catalunya l'enèsima crida al boicot a empreses i entitats israelianes.

Captura de Twitter

L'alt càrrec de la Generalitat acompanyava la seva publicació a Twitter amb un tuit del Maccabi de Tel Aviv recolzant les forces de defensa israelianes. A la imatge apareix un soldat de la brigada de paracaigudistes exhibint una bufanda del Maccabi a Khan Younes, Gaza. "Bona sort en el partit d'aquesta nit", diu la publicació del club israelià, amb la postilla "gràcies herois".

L'esquerra demana el boicot a Israel

La campanya de boicot a Israel no és res de nou a l'esquerra, fa anys que ho fa i s'ha intensificat arran de l'ofensiva a Gaza. Entitats i figures prominents de l'esquerra a Catalunya demanen sistemàticament el boicot a empreses israelianes i la fi de les inversions a Israel. Per exemple, l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau va trencar les relacions entre Barcelona i Israel.

Adam Majó, exmilitant de l'esquerra independentista i de la CUP, s'ha sumat a la tradició de demanar el boicot per a Israel. L'alt càrrec de la Generalitat apel·la a la publicació del Maccabi en suport a l'exèrcit israelià en les seves operacions a Gaza, que ell mateix qualifica amb l'apel·latiu de “massacre”. Tot i això, el Maccabi de Tel Aviv no ha emès cap comunicat recolzant cap massacre, i a més Adam Majó s'oblida de l'atac terrorista de Hamàs del 7 d'octubre que va propiciar l'ofensiva.

Un oblit selectiu que ha provocat les crítiques desfermades a les xarxes contra Adam Majó i la seva crida al boicot. Li diuen “vividor” i “xupòpter”, i que ell no és partidari de fer boicots “però sí d'engreixar el teu compte bancari”. A més, li retreuen que no demanés el boicot a Palestina quan Hamàs va massacrar la població israeliana, i li recorden que els terroristes palestins volen acabar amb els jueus.

Activista a sou de la Generalitat

Qui ara demana el boicot a un club israelià, fa unes quantes setmanes acusava de discrminació l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per la polèmica de l'empadronament. En la lluita contra Sílvia Orriols i l'extrema dreta, Adam Majó va impulsar des del seu departament l'agilitació dels tràmits d'empadronament als ajuntaments. Una iniciativa a què es va sumar el Govern i altres instàncies a Catalunya.

Primer pla d'Adam Majó amb bigoti i parlant davant d'un micròfon

Adam Majó va ser durant molts anys militant de l'esquerra independentista, en temps de Terra Lliure. Després va evolucionar cap a posicions més moderades, va ser regidor de la CUP a Manresa i va acabar col·locat en un càrrec de la Generalitat. Però malgrat tenir un alt càrrec amb un generós sou de 7.000 euros al mes, mai no ha abandonat la seva faceta d'activista.

➡️ Política

Més notícies: