Muntatge de fotos d'Ada Colau amb el logotip de 'Beteve' al costat i un emoji d'explosió
POLÍTICA

Critiques a Betevé per la seva proximitat a Barcelona a Comú

Retreuen a la cadena la seva línia editorial woke i que no representi la majoria dels ciutadans de Barcelona

Betevé, abans Barcelona Televisió, és un mitjà de comunicació de titularitat pública i dependent de l'Ajuntament de Barcelona. Està centrat en temàtiques ciutadanes i és un bon reflex del progressisme urbanita de Barcelona. Ara, ha rebut crítiques per la proximitat ideològica als Comuns.

"Telecomuns"

Betevé neix el 1994 per agrupar els mitjans de comunicació destinats a cobrir la ciutat de Barcelona. El seu director actual, Sergi Vicente, ex de TV3, ha rebut fortes crítiques per la seva gestió. La seva directora d'informatius, Eva Arderius, també rep crítiques en xarxes socials per la línia considerada com a 'woke' del seu treball. És així mateix la directora del programa 'Bàsics'.

En línies generals, Betevé es mou en aquesta òrbita de preocupacions de tall progressista i típicament urbanites com la mobilitat sostenible. Un tema habitual de debat. Per a uns, és una preocupació de progressistes que no tenen en compte les necessitats reals d'alguns treballadors i de les classes populars.

Ara, tant el telenotícies de Betevé com el programa Bàsics han rebut crítiques per l'èmfasi constant en el tema, per exemple, de la bicicleta. Són habituals les entrevistes a persones i activistes del sector que reivindiquen més protagonisme per a aquest mitjà de transport. Per tot això, els seus crítics en xarxes han rebatejat la cadena com a Telecomuns.

Captura de pantalla d'un tweet de @BasicsBTV

Més carrils bici, un clip de vídeo per defensar el bicibús, que les zones de baixes emissions són poc ambicioses i reivindicacions per l'estil. Aquests són els temes habituals que sol tractar la cadena quan es refereix a la mobilitat. Cosa que no acaba de convèncer alguns usuaris en xarxes, que insisteixen a la línia editorial woke de la cadena.

Al capdavall, es tracta del debat sobre si les mesures ecologistes acaben perjudicant les classes més populars. La qüestió de la possible imposició del cotxe elèctric o de les zones de baixes emissions en són els exemples més destacats.

➡️ Política

Més notícies: