Pla mig curt de Pere Aragonès amb cara trista i de fons un cartell groc amb el logotip d'Esquerra Republicana
POLÍTICA

Pere Aragonès se'n va: anuncia que deixa la política activa

El president de la Generalitat anuncia la seva retirada de la política després del seu fracàs electoral


Pere Aragonès assumeix la derrota electoral d'ERC com a personal i deixa la política. El president de la Generalitat no ha deixat passar ni 24 hores i ha anunciat el seu pas enrere. Després de 3 anys com a president de la Generalitat, Pere Aragonès ha comunicat avui al seu partit que no recollirà l'acta de diputat al Parlament i que se'n va.

Així de clar s'ha mostrat Pere Aragonès, que deixa la política institucional i es compromet a posar ordre dins d'ERC. És a dir, no estarà al proper Parlament de Catalunya i se centrarà a coordinar internament Esquerra fins a trobar un nou líder. D'aquesta manera, Aragonès vol evitar una guerra interna que ja es cou al partit, amb els partidaris de Junqueras i els que es postulen.

Pere Aragonès va entrar a la política el 2006 amb 24 anys, sense gairebé experiència en el sector privat i fent de la funció pública la seva forma de vida. Va arribar a la presidència de la Generalitat gairebé de carambola i després del procés. Era el delegat de Junqueras, inhabilitat per l'u d'octubre. Se'n va anar distanciant i va buscar un perfil propi, sense èxit.

A Pere Aragonès l'hi ha faltat de tot: lideratge, capacitat per governar i mirada política per entendre el canvi de paradigma que arribava a Catalunya. No es va saber imposar, no va créixer malgrat governar en solitari la Generalitat i va demostrar tenir poca visió en avançar eleccions.

Ara, ERC busca desesperadament qui pot liderar el partit des del Parlament mentre es debat a donar suport a Salvador Illa o anar a noves eleccions a l'octubre. De moment, Pere Aragonès no serà diputat per primer cop en 18 anys i veurem si després de la seva renúncia hi ha més dimissions.

Pere Aragonès se'n va: la nova etapa que arriba a ERC

L'encara president de la Generalitat diu sentir-se orgullós de la "gestió i transformació que hem desenvolupat en tants àmbits. No ha estat fàcil, però creiem que deixem les bases del país millor. Estic convençut que el temps posarà en valor la feina que hem fet".

És a dir, poca autocrítica i voluntat de frenar la crisi amb la seva renúncia. És més, Esquerra tira pilotes a fora i demana al PSC i Junts que s'entenguin, de manera que els republicans es volen reconstruir des de l'oposició, conscients que arriba una etapa fosca.

Una altra de les incògnites que Pere Aragonès no ha revelat és què passarà si hi ha repetició electoral. És evident que ell no repetirà com a candidat, encara que tampoc no ha volgut parlar de Junqueras. Va ser el mateix Aragonès qui després del resultat va demanar responsabilitats personals i col·lectives.

➡️ Política

Més notícies: