Pla mitjà de Pedro Sánchez somrient i amb la mà al pit

POLÍTICA

Pedro Sánchez exigeix culte a la seva figura i insinua el seu pròxim pas

El president del Gobierno parla de "punt i a part" i es prepara per a una ofensiva contra mitjans i jutges


"Només hi ha una manera de revertir aquesta situació: que la majoria social, com ha fet aquests cinc dies, es mobilitzi en una aposta decidida per la dignitat i el sentit comú". Això és el que deia aquest dilluns Pedro Sánchez després d'anunciar que es quedava. El president del Gobierno s'ha marcat un bluf en tota regla i assegura que no dimiteix després de la “mobilització social del cap de setmana”.

Segons el mateix PSOE, van ser 10.000 les persones que van sortir al carrer per demanar a Pedro Sánchez que seguís. És, doncs, una concentració menor, lluny de les expectatives i que no va tenir continuïtat durant el cap de setmana. Tampoc hi va haver un efecte contagi a altres ciutats, de manera que el guió estava escrit.

Això sí, es va interpretar a la perfecció, perquè tots els mitjans ens hem menjat el gripau i hem donat per fet que Pedro Sánchez (el primer del seu nom) se n'anava. Res d'això: es queda i demana als seus que li rendeixin més culte, que surtin més al carrer i que el defensin. No així, ho disfressa d'un compromís per “regenerar la democràcia espanyola” i per “consolidar drets i llibertats”.

És a dir: Pedro Sánchez vol ser el símbol, el far del de la democràcia d'Espanya: no hi haurà sigles, el sanchisme es prepara per menjar-se a tota l'esquerra. No estarà contenta Yolanda Díaz, que ja estava en hores baixes i que ara veu com el seu soci s'ha convertit en màrtir i promet més guerra.

Primer pla de Pedro Sánchez assegut al seu escó amb cara de preocupació emportant-se la mà a la boca

Pedro Sánchez ja té el relat creat per al que vindrà

"Aquesta decisió no suposa un punt i seguit, és un punt i a part", assegurava el president. I aquí hi ha la clau de tot, aquí hi ha la resposta al perquè. Què ha portat Pedro Sánchez a prendre cinc dies de retir si la decisió estava escrita? La necessitat de crear un relat que en justifiqui els nous passos.

Deixem de banda les teories de Pegasus, Marroc i Israel. Això ja ho veurem, com sabrem què passa en el cas Begoña Gómez i si hi va haver tràfic d'influències o no. El cas és que Pedro Sánchez assegura ara que cal regenerar la democràcia i aquí hi ha dos àmbits en què el líder del PSOE té ganes des de fa temps de posar les seves urpes.

D'una banda, aspira a tocar el poder judicial. És més que possible que el Govern explori des d'ara mateix una reforma del poder judicial. En aquest sentit, diversos periodistes afins al PSOE han presentat les últimes hores un manifest contra "el colpisme judicial". També contra el "colpisme mediàtic" i aquí hi ha la segona de les seves motivacions.

Primer pla del president Pedro Sánchez amb expressió seriosa en una roda de premsa

Regenerar la democràcia, segons Pedro Sánchez, podria ser això: un canvi en el poder judicial i una llei de "notícies falses", per acabar no només amb les mentides, sinó amb aquella informació com la d'aquests dies d'El Confidencial, diari no susceptible de ser tractat com a extrema dreta. Ho apuntava fa uns dies Soto Ivars "Serà la carta de Pedro Sánchez el pas previ a l'anunci d'alguna cosa com la 'llei antibulos' que el CIS va esmentar en forma de globus sonda l'abril del 2020?".

Res no és descartable quan es parla de Pedro Sánchez, però queda clar que la crispació anirà en augment i que el PSOE vol passar a l'atac. Si el cas Begoña Gómez segueix, serà culpa del "colpisme judicial", mentre ell suma arguments per iniciar la seva pròpia ofensiva i demanar que els seus surtin al carrer.

➡️ Política

Més notícies: