Primer pla d'Alejandro Fernández

POLÍTICA

Alejandro Fernández: 'Pedro Sánchez s'ha carregat la campanya de Salvador Illa'

Entrevista al candidat del Partit Popular a les eleccions catalanes, que endureix les condicions per pactar amb Illa

Totes les enquestes auguren un gran resultat per al Partit Popular a les eleccions del 12 de maig. Actualment, la formació liderada per Alejandro Fernández compta amb tres diputats al Parlament. I els sondejos pronostiquen que podria arribar fins i tot als 15 o més.

A E-Notícies hem volgut parlar amb el candidat del PP perquè ens expliqui com afronta la campanya, quines perspectives té per al 12 de maig o quina política de pactes prioritzarà en cas de ser decisiu. I, evidentment, també li hem preguntat sobre la ja famosa carta de Pedro Sánchez i la imminent decisió del president del govern espanyol sobre si continuarà o no al càrrec.

Endureix les seves condicions per pactar amb Salvador Illa després de les eleccions

Fa dies que Alejandro Fernández deixa clar quines seran les condicions que posarà a sobre de la taula per pactar amb Salvador Illa, en el cas que hi hagi la possibilitat de deixar sense opcions de govern ERC i Junts.

#007 Entrevista a Alejandro Fernández: 'Sánchez i Puigdemont s'han mimetitzat'

Que els socialistes trenquessin amb els partits processistes al Congrés i les principals institucions catalanes (sobretot, les Diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida) era una línia vermella que el candidat del PP havia imposat. Tot i això, en aquesta entrevista a E-Notícies, Alejandro Fernández ens explica que hi haurà més exigències.

“Impostos moderats” o “un canvi en el sistema educatiu” català serien altres condicions que exigiria a Illa. Tot i que n'hi hauria “moltes més”. De fet, a l'entrevista Alejandro Fernández també deixa entreveure que podria demanar entrar en un hipotètic govern. "No li donaré els vots perquè l'endemà torni a pactar amb els separatistes", adverteix.

'Ningú s'esperava que Pedro Sánchez acabés sortint més populista que Carles Puigdemont'

Aquest dilluns es coneixerà la decisió del president del Govern de seguir, o no, al càrrec. D'això també n'hem parlat amb Alejandro Fernández, que no dubta a carregar durament contra Pedro Sánchez, a qui compara amb Carles Puigdemont.

“Sánchez ha copiat una cosa molt perillosa de Puigdemont, que és posar en dubte la justícia”. Amb l'agreujant que “és la justícia del país que ell presideix. Això només ho fan els dictadors bananers, és una cosa molt perillosa”.

Acusa, tant Sánchez com Puigdemont, de “sentimentalisme egocèntric” per “planejar la campanya electoral no per parlar dels problemes de la gent, sinó per explicar els seus propis sentiments. Es pensen que el món gira al seu voltant”.

Dilluns, Alejandro Fernández no sap què passarà, però espera “qualsevol cop d'efecte que potser ara no ens esperem”. I el que vol és que, tant Pedro Sánchez com Puigdemont, “anunciïn que deixen la política”, cosa que convertiria dilluns “en un gran dia”, afirma.

Fotografia de l'entrevista d'Arnau Borràs a Alejandro Fernández

El que sí que té clar el candidat del PP català és que “Pedro Sánchez s'ha carregat la campanya de Salvador Illa”. Alejandro Fernández exposa que "Illa es presenta a les eleccions amb aquesta aparença d'home tranquil que ens porta estabilitat". Però "el seu cap de files el que ha fet és destruir l'estabilitat a Espanya. El que han demostrat és que Sánchez, Illa i els socialistes són el contrari a l'estabilitat política”.


'Una persona que ha fet de la reincidència de petits delictes el seu modus vivendi, ha de ser expulsada fulminantment'

Alejandro Fernández afronta amb “molta il·lusió” aquestes eleccions. Unes eleccions en què les enquestes auguren que “serem la força política que indiscutiblement més creixerà”.

També celebra que el debat ideològic comenci a agafar força a la política catalana després d'anys de procés. Un procés del qual “la gent n'està farta”, però que, això sí, no donarà per finalitzat fins que “els seus impulsors se'n vagin a l'oposició”.

Abordant algunes de les qüestions que proposa el seu partit, Alejandro Fernández remarca la necessitat d'expulsar els delinqüents reincidents, un dels punts estrella del programa electoral. “Portem la proposta perquè també es faci al conjunt d'Espanya. El que tinc molt clar és que una persona que queda acreditat que ha convertit en el seu modus vivendi la reincidència de petits delictes, ha de ser expulsada fulminantment”.

Un altre dels punts claus del programa del PP català és la reducció a la meitat de l'estructura de govern de la Generalitat. “Hi ha més de 200 organismes amb 40 o 50 observatoris. Tenim un Govern que no governa, però observa molt, amb plantilles enormes de gent que observa. Tot això ha dacabar. Dels 40 i escaig observatoris que hi ha, només dos o tres tenen algun sentit”, exclama.

Alejandro Fernández també remarca l'“infern fiscal” en què s'ha convertit Catalunya, anàlisi que també defensa la patronal catalana. “Si vols un teixit empresarial i d'autònoms potents, has de tenir impostos moderats. Han marxat de Catalunya gairebé 9.000 empreses i no se'n van per qüestions ideològiques. Se'n van perquè aquí tenen un infern fiscal, per la inestabilitat política i per la falta d'inseguretat jurídica”, critica.

El principal problema que afronta Catalunya, segons Alejandro Fernández

A l'hora de parlar d'altres de les propostes principals que ha anunciat el PP per a aquestes eleccions, Alejandro Fernández posa damunt la taula “fer una interconnexió que en vuit mesos ens permeti fer extraccions puntuals d'aigua sobrant de l'Ebre”.

Es tracta d'una proposta dels col·legis d'enginyers que els populars defensen per combatre la sequera. El candidat popular, però, puntualitza que només caldria traspassar aigua de l'Ebre que sigui “sobrant” i mentre estigui activat “el decret d'emergència per la sequera”.

I és que, segons Alejandro Fernández, el principal problema que afronta ara mateix Catalunya és la possibilitat que “obris l'aixeta i no surti aigua”. Perquè "les restriccions segures i severes a l'àmbit turístic, industrial, ramader i en l'agricultura posen en dubte l'estabilitat de les temporades d'aquests sectors". Quelcom que considera un “problema gravíssim”.

➡️ Política

Més notícies: