La peculiar manera de Gabriel Rufián de celebrar cada any el 12 d'octubre
El diputat d'ERC torna a publicar a les xarxes una de les seves publicacions més virals
Si Twitter fos el centre del món, Gabriel Rufián seria un dels personatges més importants. Poques persones tenen l'impacte del polític d'ERC en aquesta xarxa social, on ja el segueixen gairebé un milió de persones. A Rufián el llegeix més gent que a Puigdemont, Junqueras, Feijóo o Yolanda Díaz. Per sort, només és una xifra i la vida no es regeix en clics.
A Gabriel Rufián li passa el mateix a Twitter que a la vida real. Un el llegeix o l'escolta per primera vegada i li sembla divertit, fins i tot ocurrent. Aquesta forma de 'nova política' que el 15M va posar de moda i que semblava que havia vingut per quedar-s'hi. El problema és que quan escoltes el mateix per cinquena vegada ja et sona més avorrit.
Això és exactament el que li passa a Gabriel Rufián. Aquest 12 d'octubre ha volgut celebrar a la seva manera el Dia de la Hispanitat amb una publicació de les seves. En aquesta, es podria veure la bandera de molts països d'Amèrica amb la paraula “invasió”, mentre que al costat de la bandera espanyola sortia la paraula “descobriment”.
El curiós del cas és que va fer la mateixa publicació el 2022, el 2021 i el 2019. Podríem dir que només la pandèmia va frenar Gabriel Rufián un 12 d'octubre. Sigui el que sigui, la influència del cap de files d'ERC a Madrid continua sent alta. Aquesta curiosa manera de celebrar el Dia de la Hispanitat ha aconseguit en vuit hores un abast de dos milions de persones, unes xifres brutals.
Rufián i la seva opinió sobre Israel i Palestina
Els tuitstars són com els tertulians d'abans: poden parlar de qualsevol cosa. La diferència és que a Twitter sempre hi ha algú que et pot respondre i de vegades et treu a la llum les costures. Li ha passat a Rufián amb Israel. Dimecres 11 d'octubre va voler donar la versió sobre Israel, Palestina i Hamàs.
L'opinió de Rufián, que ja té gairebé 10.000 republicacions i 30.000 likes, també ha aixecat algunes crítiques. Sobretot perquè és una anàlisi on falta context en un conflicte tan complex que ningú, ni Gabriel Rufián, pot resumir en sis punts.
Més notícies: