Inici de la manifestació del 12 d'octubre a Barcelona amb diverses persones subjectant una pancarta amb el lema "prou ja de concessions" i onejant diverses banderes d'Espanya, Hondures, Paraguai, Xile i Mèxic
POLÍTICA

Barcelona també celebra el 12 d'octubre

Actes a l'estàtua de Colom i una manifestació amb crits contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont al centre de Barcelona

Com cada any, Madrid ha estat l'epicentre de la celebració de la Festa Nacional a Espanya. L'habitual desfilada militar i altres esdeveniments han tingut lloc aquest 12 d'octubre a la capital espanyola. Però Barcelona també ha estat l'escenari de diversos actes de commemoració de l'antigament anomenat Dia de la Hispanitat.

Homenatge a Colom

A primera hora s'ha fet un acte d'homenatge a Cristòfor Colom. Diverses entitats, particulars i partits, entre els quals hi havia Vox, han volgut fer una ofrena floral a l'estàtua del descobridor d'Amèrica, situada al final de la Rambla de la capital barcelonina.

L'acte ha estat presidit per una pancarta amb el lema “Catalanitat és hispanitat” i ha comptat amb diversos parlaments. Entre ells, destaca la intervenció d'un capellà que s'ha mostrat molt crític amb la intenció de Pedro Sánchez de concedir l'amnistia als polítics processistes a canvi dels seus vots per a la investidura.

Alegato contra la amnistía “por la cara”

També ha parlat Alicia Tomás, representant de Vox. La regidora del partit de Santiago Abascal a Terrassa ha reivindicat Barcelona com el lloc “on va néixer la hispanitat”. A més, també ha denunciat que "a les escoles catalanes no s'ensenya a Isabel la Catòlica".

'Prou ja de concessions'

El principal acte del 12 d'octubre a Barcelona s'ha fet al Passeig de Gràcia. Sota el lema 'Ja n'hi ha prou de concessions', el constitucionalisme s'ha volgut fer sentir a la capital catalana. A aquesta manifestació hi han assistit 10 000 persones segons els organitzadors i 1000 segons la Guàrdia Urbana.

Entre els manifestants s'han pogut veure representants de la societat civil i també del PP, de Vox i de Ciutadans. Alejandro Fernández, Daniel Sirera, Joan Garriga o Carlos Carrizosa han estat alguns dels més destacats.

Desenes de persones a la plaça Catalunya de Barcelona celebrant el 12 d'octubre amb banderes espanyoles, carlines i andaluses

A la manifestació s'han vist actuacions de balls tradicionals de països llatinoamericans com Veneçuela, Colòmbia o Paraguai. Més enllà de l'ambient festiu que ha regnat la protesta, també s'han pogut sentir crits contra l'amnistia, contra Carles Puigdemont o el ja famós “que te vote Txapote”.

En acabar la marxa organitzada per l'entitat Espanya i Catalans, s'han fet els protocol·laris parlaments. Hi han intervingut Adrià Tricas, de Noves Joventuts d'Espanya i Catalans o Josep Bou, exregidor del Partit Popular a Barcelona i actual representant d'Empresaris de Catalunya.