Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

POLÍTICA

Ja parlen de Sílvia Orriols fins i tot a la tribuna del Congrés

La portaveu de Sumar, Aina Vidal, va defensar la unió del 'bloc democràtic contra l'extrema dreta' durant el defensa

Un dels grans èxits de Sílvia Orriols ha estat marcar l'agenda política catalana des de l'alcaldia d'una petita localitat, posant al centre del debat la qüestió migratòria. La seva candidatura a les eleccions al Parlament del 12 de maig ha provocat la por entre els partits processistes i l'esquerra. Ahir a la sessió del Congrés per aprovar l'amnistia, la portaveu de Sumar, Aina Vidal, va esmentar Sílvia Orriols.

En defensa de l'amnistia, Aina Vidal va apel·lar a l'entesa entre forces democràtiques per aturar la dreta i l'extrema dreta. La diputada va defensar el model “d'una Catalunya amb un teixit productiu viu i respectuós amb els límits del planeta” davant “un que aposta per la ludopatia i el consum d'aigua que ja no tenim”, va afirmar. “Una Catalunya mestissa i fraterna”, va afegir, “o la Catalunya de Sílvia Orriols”.

Aliança Catalana encara no ha anunciat oficialment la candidatura per a les eleccions del 12 de maig, però els partits catalans ja estan adoptant les seves estratègies en funció de la competència amb el seu discurs. La immigració i la seguretat jugaran un paper central al debat polític. I Sílvia Orriols té les de guanyar davant d'una esquerra que té com a única proposta en aquest apartat la por a l'extrema dreta.

El bloc democràtic contra l'extrema dreta

Des de la tribuna del Congrés, Aina Vidal va afirmar que “el 23 de juliol vam votar perquè volíem continuar avançant cap a un país més just i democràtic. Però també per la por que la dreta tornés a governar en un context general de guerres i creixement de l'extrema dreta”. A continuació va advertir que “aquest context no ha millorat, sinó que ha empitjorat”.

Per això va concloure que “és important que el bloc democràtic, malgrat les eleccions que passin, actuem amb respecte entre nosaltres”. Sumar tornarà a agitar la por a l'extrema dreta a la campanya de les catalanes per remuntar en unes enquestes que no els són gens favorables. Sílvia Orriols serà en aquest sentit el gran espantall, encara que la seva presència al discurs dels comuns no és res de nou.

El mes de gener passat, quan el partit de Carles Puigdemont va demanar la cessió de les competències en immigració, la mateixa Aina Vidal va alertar del creixement del missatge de la “ultradreta” a Catalunya. Vidal va acusar Junts de “voler disputar el vot a l'extrema dreta a zones com l'ajuntament de Ripoll, governat per Sílvia Orriols”. Per si en quedava algun dubte, va apuntar que Orriols “té un missatge absolutament racista”.

L'amenaça d'Aliança Catalana

L'esquerra va imposar inicialment un cordó sanitari polític i mediàtic a Sílvia Orriols, però al final no ha tingut més remei que parlar-ne. Aliança Catalana ha esdevingut una de les principals amenaces dels partits processistes. La seva candidatura arriba per trencar el monopoli que durant anys han tingut ERC, Junts i la CUP, que molts votants independentistes veuen com a traïdors.

Fotomuntatge amb les cares de Sílvia Orriols i Pere Aragonès

A més de la frustració pel descarrilament del procés, Catalunya s'enfronta a una crisi migratòria i de seguretat que afavoreix el creixement de formacions com l'Aliança Catalana. En aquestes eleccions es confrontaran dos models, el que ERC i Junts han fomentat durant anys, i el que defensa Sílvia Orriols. Els identitaris acusen els partits processistes d'haver portat Catalunya al desastre amb el foment de la immigració il·legal massiva.

➡️ Política

Més notícies: