Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

El Parlament Europeu fa els ulls grossos amb Puigdemont

Des de fa deu mesos sap que no hauria de fer de diputat perquè no va acatar la Constitució

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont -juntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí- estan en una mena de llimbs jurídics perquè no han adquirit “l'adquisició de condició de diputat” del Parlament Europeu, segons ha denunciat el líder de Ciutadans i eurodiputat Adrián Vázquez.

L'anterior president, l'italià David Sasoli, que va morir el 2022 amb 65 anys, va permetre que assumissin l'acta, encara que no havien acatat la Constitució espanyola, requisit segons la legislació electoral vigent.

Adrián Vázquez, que també és president de la Comissió d'Afers Jurídics de l'Europarlament, va demanar a la seva successora, Roberta Metsola, que actués.

Metsola va enviar llavors una carta a la Junta Electoral Central i aquesta va respondre “de manera contundent i clara” segons el president de Ciutadans, que “cap havia acatat la Constitució espanyola”, condició sine qua non.

Ara ha enviat ara una nova carta a la presidenta de la cambra demanant-li que actuï perquè aquest requisit és “d'obligat compliment recollit a l'article 224.2 de la Llei Electoral”.

En cas de tramitar-se, els tres escons haurien de romandre “temporalment vacants fins que es compleixi el requisit”, és a dir, suspendre'ls de les seves funcions. La mesura inclouria el dret a vot, la retribució econòmica i el pressupost per exercir de diputats.

Adrián Vázquez, que ja va ser una peça fonamental pel seu càrrec per a la retirada de la immunitat a Puigdemont, demana per carta que “haurien de ser suspesos immediatament fins que regularitzin la seva situació”.

La petició de Ciutadans; tot i això, arriba, en plena negociació per la investidura i quan la presidenta de la cambra no ha fet res des del mes de novembre passat.

Puigdemont lleva diez meses de propina como eurodiputado

➡️ Política

Més notícies: