Irene Montero rient al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

La parella d'un alt càrrec d'Igualtat rep 'a dit' 12.000 euros del Ministeri

Irene Montero no opina sobre l'assumpte

Imaginem que Sílvia Orriols es converteix en directora general en un Govern futur i la seva parella, en adjudicatari d'un contracte públic promogut per aquesta direcció general per a una campanya publicitària. El contracte, a més, és menor i s'assigna sense concurs públic perquè la Llei així ho permet. Què passaria? De tot, sens dubte.

Succeeix, però, que ja s'ha donat una situació similar, però amb protagonistes de diferent sensibilitat política. En concret, de sensibilitat diametralment oposada. Són l'actual delegada del Govern contra la Violència de Gènere Victoria Rosell i la seva parella, el periodista canari Carlos Sosa. Irene Montero no parla de l'assumpte.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

De què parlem?

Informa sobre això el digital The Objective. El contracte en qüestió és de 12.000 euros. Comporta l'encàrrec de la producció, enregistrament i edició de la campanya del Dia Internacional contra l'explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nens i Nenes.

Els diners els finança el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Aquest organisme depèn del Ministeri d'Igualtat. Justament com la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere que ocupa Victoria Rosell.

Des d'agost d'aquest any

L'adjudicació del contracte data d'aquest 18 d'agost passat i l'empresa beneficiària es diu Clan de Medios, Comunicación y Márketing. Es tracta d'una SL i Carlos Sosa n'és l'administrador únic. És legal que se li encarregui a un familiar la feina?

Segons sembla, sí: l'Estat, en aquest cas a través del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere va repartir uns diners entre les 17 comunitats autònomes. Una, Canàries, va contractar Sosa. Per tant, no hi ha adjudicació directa per part de la parella, Victoria Rosell i no hi ha delicte.

La feina inclou tres curts. Dos són de 30 segons i un altre, de 90. Des del 2004, Clan de Medios ha realitzat 50 treballs per a l'Administració mitjançant contracte menor.

➡️ Política

Més notícies: