Muntatge amb les cares de Míriam Nogueras i Albert Botran en petit i la de Gabriel Rufián més gran al centre
POLÍTICA

Pànic entre els processistes amb la darrera enquesta del 23J

Es confirma la tendència pocs dies després de l'inici de la campanya: ERC, Junts i la CUP apunten a ser castigats pels seus votants

Aquest divendres a les 00.00 hores comença oficialment la campanya electoral. Els partits tenen cada cop menys temps per convèncer el seu electorat. El diumenge 23 de juliol, els votants dictaran sentència. I els nervis es van apoderant d'algunes formacions que veuen com, amb el pas del temps, no aconsegueixen canviar les tendències que marquen les diferents enquestes electorals.

És el cas, per exemple, dels partits processistes. Des del dur revés que es van emportar a les passades municipals, no han aconseguit animar l'electorat independentista. Una campanya basada en la “por a VOX” i en el assenyalament dels abstencionistes sembla que no està donant els seus fruits. Almenys això apunten les enquestes, sobretot, la darrera publicada pel diari ABC.

ERC, Junts i CUP cauen

Al sondeig realitzat per GAD3 per a aquest diari, les forces processistes pateixen una caiguda important respecte a les eleccions del 2019. Com ja va passar a les municipals, el més castigat és Esquerra Republicana de Catalunya. I és que, dels 13 escons obtinguts fa 4 anys, ara només n'aconseguirien 9. Aquest seria el resultat de perdre més d'un terç dels suports, passant del 3,6% dels sufragis, al 2,2% (-1,4%).

Tot i la dura caiguda, continuarien sent el partit processista amb més força al Congrés. I és que Junts per Catalunya també cauria, encara que de manera no tan dràstica. Perdria un escó, quedant-se amb 7 diputats. I passarien d'un 2,2% dels vots a un 1,8% (-0,4%).

Encara pitjor seria el panorama per a la CUP, que perdria la meitat dels vots obtinguts el 2019. Passaria de l'1% al 0,5%. Això els faria perdre 1 dels 2 diputats que tenen actualment.

En línies generals, doncs, els 3 partits processistes perdrien 6 dels 23 diputats que tenen actualment, quedant-se en 17. Això segons l'enquesta de l'ABC , però la veritat és que al món indepe la sensació és la mateixa o encara pitjor. José Antich , director d'ElNacional, augurava al seu article de dissabte passat que ERC, Junts i CUP podrien perdre un terç dels suports. Segons va afirmar, es podrien quedar amb 15 o 16 diputats en total.

➡️ Política

Més notícies: