Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Pablo Echenique s'emporta una pluja de zascas pel polèmic cartell d'Almeria

Més de mil comentaris li recorden les declaracions d'Irene Montero sobre els menors


El cartell publicitari d'una campanya contra l'agressions sexuals a Almeria ha estat el més viral de les últimes hores. El motiu no és cap altre que l'eslògan del cartell, “si diu no, no és sexe, és agressió”. Això ha provocat la indignació per considerar-lo un blanquejament de la pederàstia, i ha provocat una batalla política per aclarir la responsabilitat del cartell que porta el logotip del Ministeri d'Igualtat i el Pacte contra Violència de Gènere.

L'ajuntament d'Almeria, governat pel PP, ha entonat el mea culpa i ha ordenat la retirada del cartell al·legant que es tracta d'un “missatge erroni”. El consistori al·lega que "es tracta d´un dels dissenys que es va presentar i que s´ha inclòs per error". L'alcaldessa del PP, María del Mar Vázquez, ha dit estar “horroritzada” per “un gran error” a la campanya “que pretén denunciar les agressions sexuals”.

Un dels que han criticat durament el cartell ha estat Pablo Echenique, donant-li les culpes, lògicament, a l'ajuntament d'Almeria governat pel PP. “Davant la repugnant campanya de l'ajuntament d'Almeria sorgeixen força preguntes”, afirma Echenique al compte de Twitter, com “i si diu sí?”. També es pregunta si no és delicte imprimir aquest cartell, si la campanya ha estat dissenyada per la Conferència Episcopal o si hi ha vida intel·ligent a l'ajuntament d'Almeria.

El tuit d'Echenique ja fa més de mil comentaris, la majoria recordant que va ser l'exministra d'Igualtat i dirigent de Podem, Irene Montero, que va obrir la caixa dels trons. Adjunten el vídeo en què l'exministra va dir que els menors poden tenir sexe amb qui vulgui si hi ha consentiment. “Tots els nens, nenes i nenes d'aquest país tenen dret a conèixer el seu propi cos”, va dir, “a saber que cap adult no pot tocar el seu cos si ells no volen, a saber que poden tenir relacions sexuals amb qui els doni la gana basat això sí en el consentiment”.

“De què t'escandalitzes, si és el que defensa Irene Montero i el teu partit”, diu un dels comentaris, que resumeix fidelment el sentir general. "No aconsegueixo trobar el logotip de la Conferència Episcopal al cartell", diu un altre, "però el del Ministeri d'Igualtat i el d'Almeria Ciutat sí que hi són". Així mateix, fan notar que l'ajuntament d'Almeria ha demanat disculpes mentre que Irene Montero mai va rectificar les seves paraules.

Vox demana dimissions

Als comentaris hi ha qui afirma que el PP és el mateix que PSOE i Podem, i que “només queda Vox”. Doncs bé, el portaveu de Vox a Almeria, Juan Francisco Rojas, ha demanat responsabilitats a l'alcaldessa i la dimissió de la regidora de Família, Inclusió i Igualtat per la “vomitiva” campanya. Ha criticat que "des del Ministeri d´Igualtat i amb la connivència de l´equip de govern del PP a Almeria es promogui aquesta campanya".

Vox ha dit que la campanya “sobrepassa els límits de la dignitat i la humanitat” i que “en lloc de protegir els menors els exposa a situació de vulnerabilitat, il·legalitat i risc”. El partit de Santiago Abascal deixa clar que “tan responsable és qui l'ha dissenyat com qui n'ha autoritzat la difusió”. Acusen el Ministeri d'Igualtat de “blanquejar la pederàstia” i el PP de “sumar-se al corrent”.

➡️ Política

Més notícies: