Primer pla d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
POLÍTICA

Oriol Junqueras, el principal escull de Pedro Sánchez

Ni ERC ni Junts volen quedar com el germà pobre

Ho explicaven aquesta setmana a ARA: Oriol Junqueras s'està convertint en un dels icebergs que poden impedir que el vaixell en què Sánchez navega rumb a Moncloa arribi. El líder d'ERC està intentant que les negociacions embarranquin? Al PSOE creuen que sí.

Per què el PSOE desconfia de Junqueras?

Al PSOE, per més que ERC faci setmanes que intenti reclamar la seva part del pastís, donen el suport de Junqueras i els seus per fet. Això de Junts, creien, era més difícil pel suposadament imprevisible caràcter de Puigdemont.

Al final, no ha estat per tant. Tot, però, s'ha complicat aquesta darrera setmana. I els socialistes assenyalen Oriol Junqueras

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Resolució

La resolució aprovada al Parlament que condiciona el suport dels “partits catalans” –deu ser que per ser català cal ser independentista- al fet que Sánchez “faci passos que possibilitin un referèndum” ho complica tot. La sortida, via comunicat, del PSC i el PSOE advertint que, si és per aquí res de res, ha donat el seus fruits. Tot plegat ha resultat ser una gesticulació més prèvia a l'1 d'octubre. Al PSOE, s'assenyala Junqueras com a instigador de la resolució, però Marta Rovira baixava els octans aquest 2 d'octubre.

Amb una taula, ja val

Conscients del malestar, a ERC ho han volgut distendre tot. Com? Amb Marta Rovira. Aquest dilluns deia que no n'hi ha prou amb una Llei d'Amnistia.

Cal un referèndum, per tant? Segons la secretària general d'ERC, no. Va dir, literalment, que n'hi ha prou “com a mínim” amb “assumir el que es va acordar el 2019. Què es va acordar? Doncs una taula de diàleg on no es veti res, ni tan sols el referèndum.

José Ignacio Llorens, l'únic diputat que ha tingut el PP a la província de Lleida des del 1982, era clar diumenge. Què deia? Doncs que “no passarà res”. Segons ell, això de “donar passos” és “prou ambigu perquè serveixi qualsevol cosa”. Rovira ho confirma.

➡️ Política

Més notícies: