Imatge de la casa okupada La Ruïna al barri de la Bonanova de Barcelona
POLÍTICA

Màxima tensió a Barcelona davant la imminent batalla entre okupes i Mossos d'Esquadra

Demà s'intentarà desallotjar una altra vegada la finca La Ruïna i els okupes ja avisen que donaran molta guerra


Continua el conflicte amb la casa ocupada La Ruïna. Si no es cancel·la, s'espera per demà una jornada d'enorme tensió. Recordem que no és la primera vegada que s'intenta desallotjar el lloc i que hi ha perillosos disturbis.

Intents frustrats de desallotjar La Ruïna

Els que visquin a Barcelona coneixeran aquest edifici okupat a la plaça Bonanova. Aquest lloc ha estat una font de tensions enormes entre la policia, els veïns i Desokupa. L'última vegada que es va intentar desallotjar es van viure moments molt perillosos, de manera que es va posposar el desallotjament.

Però fa no gaire vam saber que el jutjat havia marcat que demà, dia 30, es procediria una altra vegada al desallotjament. Així ho informo la Sareb, propietària de més del 60% de la finca. L'ordre contempla un desallotjament voluntari que, evidentment, no ho serà perquè el col·lectiu que l'okupa ja ha avisat amb aquest missatge:

Tot plegat, l'edifici s'ha convertit en un element electoral. El PP, Ciutadans, VOX i Valents han estat molt pendents d'aquest assumpte. A les passades eleccions del 28M van intentar capitalitzar electoralment la polèmica i és probable que aquests dies tornin a treure-la a la palestra.

Màxima tensió per demà

La convocatòria que demà han fet els okupants de l'edifici és diàfan: 'Les nostres cases són trinxeres!'. És a dir, tret que s'anul·li l'operació o la força dels mossos sigui aclaparadora, el risc de batalla campal és alt. Al comunicat que han compartit en xarxes avisen que 'els estarem esperant preparats per a tot'.

A l'anterior intent de desallotjament es va dir que hi va haver fallades de seguretat que van portar a anul·lar-lo. Així doncs, comptant amb això, les autoritats estaran preparades. I com assenyalem, també els okupes: 'L'anterior vegada els va sortir malament, aquesta vegada els sortirà pitjor, que assumeixin el cost'.

Un enorme dispositiu de seguretat: tanques i carrers tallats


Els mossos d’esquadra ja avancen que la jornada serà molt tensa. Hi haurà talls de carrers perquè, a més del desallotjament, els okupes de La Ruïna han organitzat una manifestació a les 5.30 del matí. Això ja ens avança que la vida del barri i dels veïns es veurà seriosament afectada pels disturbis.

En aquest sentit, el col·legi La Salle s'avança als esdeveniments perquè preveuen serioses complicacions. En un comunicat, avisen ja que els accessos al carrer Sant Joan estaran tancats tot el dia i que la circulació de cotxes serà pràcticament impossible. Arriben a demanar a les famílies que ‘evitin la plaça Bonanova’.

➡️ Política

Més notícies: