Plànol mitjà del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb el puny enlaire en un míting d'Esquerra Republicana
POLÍTICA

Nova vaga contra ERC

USTEC torna a amenaçar Cambray amb protestes dels docents

Tot i que José González-Cambray ha estat amagat durant la campanya electoral, segueix sent conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya. I els problemes en el seu departament no s'aturen encara que diumenge sigui les eleccions.

La USTEC, el sindicat de mestres i professors més gran de Catalunya, torna a amenaçar amb una nova vaga. Aquesta vegada seria per a l'inici del curs escolar 2023-2024 si el sindicat no rep una proposta de mínims en “les pròximes setmanes”.

El professorat continua demanant un canvi de situació amb els professors interins “no seleccionat en processos d'estabilització”. És a dir, aquells que encara no han guanyat plaça i no s'han guanyat cap concurs. També escriuen la carta als Reis: el retorn de la reducció de dues hores als majors de 55 anys a partir del curs 2024-2025, el termini de sis anys als sexennis el desembre del 2023 i l'equiparació salarial dels professors de formació professional i secundària transitòria durant tres anys.

Josep González Cambray en una roda de premsa en mitjans

USTEC va trencar fa setmanes la unitat sindical i sindicats com CCOO s'han desvinculat de les accions de les últimes setmanes.

Cal recordar que aquest mes de juliol hi ha un concurs extraordinari on els mèrits serviran a molts interins per obtenir una plaça de funcionari.