Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació
POLÍTICA

El primer escàndol de frau electoral afecta el PSOE

El ministre Bolaños surt de la crisi tocada

L'escàndol de la compra de vots a Mojácar (Almeria) ha deixat tocat tant el PSOE com el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. Es tracta del primer cas de frau electoral de la democràcia a la Península, que se suma al de Coalició per Melilla fora de la mateixa.

Dos candidats socialistes de la localitat andalusa han estat detinguts com a resultat d'una investigació de la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil.

El PSOE, investigat per la compra de vots

La investigació apunta que el PSOE comprava vots a immigrants per 200 euros i que controlaven el cens electoral amb noms marcats. Se centraven especialment a captar ciutadans colombians i equatorians.

Es dona el cas, a més, que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va apadrinar la setmana passada la candidatura socialista de Mojácar, en participar en un acte en què estava present una de les persones ara detingudes.

El municipi andalús és també el lloc on té la segona residència el president del Govern, Pedro Sánchez, que el 2008 hi va adquirir un apartament.

Mojácar aquesta governada pel PP, que a les eleccions del 2019 va obtenir vuit dels tretze regidors que formen l'ajuntament, mentre que els socialistes se'n van quedar cinc.