Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista
POLÍTICA

Podemos cau al parany amb la Selecció femenina de futbol

Feministes assenyalen la incoherència de la formació d'Irene Montero respecte a l'esport femení

La Selecció femenina de futbol disputarà per primera vegada a la seva història la final del Mundial. El combinat nacional va vèncer Suècia a les semifinals i diumenge que ve lluitarà per guanyar el trofeu més valuós a nivell de seleccions. Sens dubte, ha estat una fita que ha despertat l'interès de la classe política espanyola.

Des del ministre d'Esports, Miquel Iceta, fins a la Casa Reial, passant per Pedro Sánchez, Alberto Núñez Feijóo o Isabel Díaz Ayuso. Van ser moltes les personalitats que van voler felicitar públicament la selecció femenina de futbol. Qui també ho va fer va ser Podemos, però li va sortir com esperava. I és que la formació morada va rebre una allau de crítiques per la seva incoherència respecte a l'esport femení.

Diverses dones van retreure a Podemos que celebrin el triomf de la Selecció femenina de futbol mentre aproven una Llei Trans que permet als homes competir en esport femení si es declaren dones. Recordem que la formació morada va impulsar aquesta llei des del Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero, que permet a qualsevol home canviar de sexe només expressant aquesta voluntat davant del registre.

Una de les crítiques més destacades va ser la de 'Contra l'esborrat de les dones', un compte feminista molt actiu a la xarxa social X. “No es poden celebrar els èxits de l'esport femení i alhora defensar que homes transidentificats competeixin tramposament contra dones”, exposaven en una publicació que ja té centenars 'm'agrada'.

Tot i que Podemos va restringir les respostes, molts usuaris els van fer veure la seva incoherència amb aquesta qüestió. "Hipocresia d'alt nivell, ens colen una llei que facilita el dinamitat de l'esport femení i ara ens venen a fer creure que els importa", assenyala una. "Els indecents que legislen que homes que se senten dones usurpin categories esportives femenines, celebrant la victòria d´un equip de dones", denuncia una altra.

Es tracta, doncs, d'una mostra més de les incoherències de Podemos i de bona part de l'esquerra respecte a aquest tipus de qüestions. Celebren els triomfs de l'esport femení malgrat obrir la porta als homes perquè competeixin amb i contra elles. O s'erigeixen com a defensores de les dones mentre promouen lleis que permeten que més de 1.000 agressors sexuals vegin rebaixades les seves penes. Però la gent –començant per moltes feministes– ja no tenen cap temor a assenyalar aquest doble discurs de la formació de Pablo Iglesias, Irene Montero i Ione Belarra.

➡️ Política

Més notícies: