Muntatge amb fotos de personatges

POLÍTICA

Nervis en el processisme: Toni Soler i Valtònyc s'enganxen a X

El presentador i el raper escenifiquen l'enfrontament entre ERC i Junts


Només queden cinc dies per a les eleccions catalanes, i els nervis es van apoderant dels diferents espais polítics, especialment el processisme. Junts i ERC fa setmanes que estan estancats a les enquestes i la possibilitat d'un desastre electoral posa nerviós més d'un. Aquestes darreres hores hem assistit a una monumental baralla entre Toni Soler, a l'òrbita d'Esquerra, i Josep Valtònyc, escuder de Puigdemont.

Tot sorgeix arran d'unes declaracions de l'expresident del FC Barcelona, Joan Gaspart, recolzant la candidatura de Carles Puigdemont. Un compte afí a ERC ha aprofitat per ficar-se amb els de Junts, i s'ha recordat en particular de Josep Valtònyc, a qui ha donat el seu “condol”. El raper amic de Puigdemont ha recordat que Gaspart “va donar refugi als exiliats mentre altres feien piulades de monedes de plata per veure si podien governar”.

El productor i presentador Toni Soler s'ha ficat a la conversa per deixar-li anar un zasca a Valtònyc, dient que “a veure si tornarà a ser vis-president”. Ha estat aquí on el raper mallorquí ha esclatat, demanant a Soler si “m'has desbloquejat per contestar-me el tuir o ja t'ha passat l'enuig de quan no vaig voler tornar al teu programa. Si és així, estic content que hagis fet teràpia per aprendre a gestionar quan et diuen que no”.

Una enemistat que ve de lluny

Per entendre com segueix la baralla, primer ens hem de remuntar al març del 2023, quan la policia va detenir Clara Ponsatí. Després d'un gag del programa de Toni Soler, Està Passant, en relació amb la seva detenció, Valtònyc, que és amic de Clara Ponsatí, va fer públics els missatges que al seu dia es van creuar amb Toni Soler. El presentador li va demanar intervenir en el seu programa, i el mallorquí va respondre que “quan vulgui pot venir a Bèlgica a menjar-me els ous de quatre potes” i que “no participo en el seu circ d'engreixats per les subvencions públiques”.

Doncs bé, el raper ha pujat aquella conversa per dir-li a Toni Soler que “em sorprèn que tinguis la pell tan fina, no sou vosaltres els que trieu la consellera en base a la que tingui els pits més grans?”. Una referència als comentaris masclistes de l'exdiputat d'ERC i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, sobre donar conselleries a “la que tingui els pits més grossos”. Valtònyc remata dient-li a Toni Soler que “pensava que eres més obert en termes de sexualitat”, i que “la meva proposta segueix vigent” en relació amb “menjar-li els ous”.

La cosa no s'acaba aquí, perquè Toni Soler li respon que “no entenc com vas poder reconciliar-te amb la Fiscalia i amb mi et costa tant”. El presentador fa referència al pacte que Valtònyc va acceptar amb la fiscalia fa uns mesos, i pel qual va reconèixer la seva culpabilitat, cosa que va ser vist per molts com una rendició. “Perquè ells ja sabem qui són i només els has de dir el que volen sentir”, respon Valtònyc, “de tu sabem poc, però quan et diuen el que no vols sentir sembla que et vas destapant”.

Crítiques a Toni Soler

La discussió s'acaba aquí, encara que ha generat una gran quantitat de reaccions sobretot en contra del presentador Toni Soler. Són molts els comentaris que asseguren que “té a mitja Catalunya bloquejada” i que “viu de les subvencions públiques”. Tot i que també hi ha comentaris afirmant que les baralles entre independentistes només beneficien els espanyolistes, i criden a la reconciliació i a la unitat.

Tampoc falten les crítiques a Valtònyc, a qui diuen si això de les subvencions públiques va pels seus “amics de la Casa de la República”. També que “de menjar ous de quatre potes en saps molt després de tants anys menjant-li al Puigdemont”. És clar que l'enfrontament entre partidaris d'ERC i defensors de Junts està més roent que mai, i que la famosa unitat estratègica de l'independentisme és per ara una quimera.

➡️ Política

Més notícies: