Primer pla de Pedro Sánchez al seu escó del Congrés bevent un got d'aigua
POLÍTICA

La nadala dels Meconios contra Pedro Sánchez que ho està 'petant' en xarxes

Acumula més de deu milions de visionats segons informen els mateixos autors d'aquesta singular peça musical nadalenca

Los Meconios, des de fa anys, s'han convertit en una de les eines de resistència més populars a determinades maneres de fer. Amb gràcia, encara que també amb un traç sovint massa gruixut, intenten posar en evidència Pedro Sánchez i els seus aliats suposadament progressistes. En aquestes dates prenadalenques, ho tornen a fer amb una nadala.

'Los peces en el río'

Trien, aquesta vegada, un clàssic del Nadal: 'Los peces en el río'. La nadala, coneguda també com 'Pero mira cómo beben', és d'autor desconegut i forma part del Nadal espanyol –i hispanoamericà– des de mitjans del segle XX.

A Espanya, Manolo Escobar ha versionat aquesta nadala i a Mèxic ha fet el mateix el grup Pandora. Ara, Los Meconios, fan una relectura política del tema. I, com sempre quan es tracta d'ells, Pedro Sánchez no surt gens ben parat.

Sergio i Mario

Sergio C. Martínez i Mario Camps, que així es diuen en realitat Los Meconios, han estat identificats per Gabriel Rufián com a L'OBK facha . Ells, que són valencians, ja acumulen més de deu milions de reproduccions amb aquesta versió de 'Los peces en el río'

Sens dubte, estem davant d'un nou èxit nadalenc que, aquests dies, sonarà en molts mòbils i es cantarà a moltes cases. A Moncloa, és clar, no. O potser sí, mai se sap.

Tot depèn de si a algun dels que hi viuen li queda una mica de sentit de l'humor encara. Aquí hi ha un tros de la lletra, per a qui tingui interès a aprendre-la. Sens dubte, enginy i mala llet tenen de sobres Sergio i Mario:

Pedro se estaba peinando

Y practicando “sonrisa”

Para embaucar a su pueblo, mientras lo lleva a la ruina

Pero mira como miente y se la suda toa’

Pero mira como miente pa’ seguir en Moncloa

Miente, te miente y te vuelve a mentir

Y pacta con aquellos que odian el país.