Fotografia d'Isabel Díaz Ayuso de perfil, en un acte amb les banderes de Madrid i Espanya de fons
POLÍTICA

Un diputat del PSOE critica Isabel Díaz Ayuso i li surt el tret 'per la culata'

De veritat també calen quotes de representació en àmbits clau com els serveis d'emergències?

Ha d'estar un bomber en la millor forma física sempre? A priori, sembla que sí. De la seva capacitat de resposta a determinades situacions en pot dependre la vida d'algú. Aquesta capacitat de resposta, a ningú no se li escapa, està (en el cas d'un bomber i en el de qualsevol) vinculada directament amb les condicions físiques.

Sembla evident, oi? Doncs no ho és tant, almenys, per a una certa esquerra. Un diputat del PSOE a l'Assemblea de Madrid veu la situació des d'un punt de vista diferent.

No és un qualsevol

Per descomptat, la resposta a aquestes apreciacions no ha trigat a arribar. Samuel Vázquez, president de l'associació Una Policia para el Siglo XXI ha estat molt clar. El problema és que el diputat socialista madrileny protagonista no és un qualsevol. De qui es tracta? Doncs del Secretari de Seguretat del PSOE a la Comunitat de Madrid.

També quotes en això?

Determinats paradigmes, segons evidencien les paraules de Guillermo Martín, s'han hagut de marcar a foc a les ments dels qui militen en segons quines formacions. Les quotes poden ser una mesura interessant per avançar en igualtat en molts àmbits, però no sembla que al de la seguretat sigui bona idea aplicar-les. Què és millor per a un ciutadà? Veure percentatges idèntics de bombers d'un i altre sexe?

No seria millor, potser, estar segur, sempre, que els qui llueixen aquest uniforme són els més capaços i físicament dotats per a les tasques a exercir? Tot, sempre, es redueix a una elecció: llibertat o igualtat.

Allò de la fraternitat (tercer terme), estava per completar la regla mnemotècnica dels tres elements (com el de Pare, Fill i Esperit Sant). Amb què es queda Guillermo Martín sembla clar: amb la igualtat malament entesa. No sembla que sigui la millor recepta quan cal atendre emergències. A Twitter, cal anar amb compte amb el que s'escriu. No tot s'hi val per criticar Isabel Díaz Ayuso.