Muntatge del quadre de "Diana i Acterón" de Guiseppe Cesari i un grup de dones musulmanes
POLÍTICA

Musulmans assetgen una mestra a França que va mostrar un quadre amb nus a classe

La professora i la direcció del centre temen per la integritat de la mestra davant del record de l'assassinat del professor francès Samuel Paty a l'octubre del 2020


Els professors d'una escola francesa s'han declarat en vaga després que un grup de pares acusessin una professora d'islamofòbia i racisme.

Els fets succeïen dijous passat quan aquesta professora ensenyava en una classe de sisè de primària el quadre “Diana i Acteó”, de Giuseppe Cesari. Va ser aleshores quan un grup d'estudiants musulmans van manifestar sentir-se incòmodes.

Tal com apuntava la secretària general del sindicat de professors Snes-FSU, Sophie Venetitay, “els estudiants van mirar cap a una altra banda, es van sentir ofesos i van dir estar commocionats”.

Per contextualitzar, l'obra renaixentista de Giuseppe Cesari, que data del segle XVII, mostra els cossos nus de cinc dones. Aquest fet, demostrar la nuesa de la dona, va ser el que els alumnes van considerar ofensiu.

Quadre

Tal com apunta Franceinfo, després de la classe esmentada, va començar a circular una remor per l'escola, on s'acusava la professora de ser islamofòbica i racista. Aquest rumor va arribar a les orelles dels pares dels estudiants, la majoria musulmans, que es van personar al centre per demanar explicacions.

Els professors van donar suport a la seva companya i van negar els fets dels quals se l'acusava. La mestra en qüestió ha posat una denúncia per difamació. Per això, els professors es van acollir al dret de desistiment i es van declarar en vaga durant dos dies.

Preocupació a les escoles franceses després de la mort de Samuel Paty

Després de l'assassinat del professor francès Samuel Paty el 16 d'octubre del 2020, els professors al país viuen amb por.

Cal destacar que Paty va ser assassinat per un noi de 18 anys a la sortida de l'institut Bois d'Aulne, on treballava. Pel que sembla, Samuel Paty, professor d'història, va mostrar als seus alumnes unes caricatures de Mahoma durant una classe sobre la llibertat d'expressió.

Aquest fet va ser més que suficient perquè l'assassí degollés Paty en sortir del centre escolar.

Durant el transcurs de la investigació es va saber que una alumna de 13 anys, que havia estat expulsada de l'institut per causes disciplinàries, va explicar a casa que l'havien expulsat per enfrontar-se a Paty.

Altar improvisat al carrer Samuel Paty, el professor assassinat a França a l'octubre de 2020

Les afirmacions de la jove no estaven fonamentades i, de fet, el dia que Paty va ensenyar les caricatures, la jove ni tan sols era a classe. La noia també va ser imputada pel tribunal, però no va anar a la presó.

El cas de Paty va commocionar el professorat francès. Ara, la professora acusada d'islamobòfia i racisme i la resta de professorat temen les represàlies que els seus actes puguin comportar. Des del centre consideren que aquests rumors poden suposar un risc per a la integritat de la professora.

El director del col·legi assegura que des del començament d'aquest curs escolar, el setembre passat, s'han repetit diversos incidents amb un grup de famílies d'alumnes de sisè curs.

Cal destacar també que el ministre d'Educació francès, Gabriel Attal, ha assegurat que aquests alumnes, la majoria d'ètnia islàmica, han admès haver difós els rumors.

➡️ Política

Més notícies: