Primer pla de Jordi Turull amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Jordi Turull treu pit d'un fracàs

El secretari general de Junts per Catalunya defensa Carles Puigdemont i l'estratègia del seu partit, posant d'exemple l'últim naufragi que ha patit el seu pacte amb el PSOE


Que els processistes semblen viure en una realitat paral·lela és una cosa que cada cop els costa més d'amagar. El darrer cas que posa en evidència aquesta teoria han estat les paraules que ha pronunciat aquest dijous al matí Jordi Turull. El secretari general de Junts per Catalunya ha estat entrevistat per Gemma Nierga a Televisió Espanyola per analitzar l'actualitat política. I el dirigent juntaire ha arribat a l'extrem de treure pit d'un dels principals fracassos que han patit des que van decidir abandonar la unilateralitat i facilitar la governabilitat a Espanya.

Quan ha estat preguntat per Carles Puigdemont, Turull ha volgut posar en valor la figura de l'expresident. Orgànicament, ara mateix Puigdemont és un simple eurodiputat. No ostenta càrrecs a la direcció del seu partit, ni evidentment a les institucions de l'Estat. Però tothom sap que és el líder de facto de Junts i això mateix ha reivindicat el secretari general juntaire.

"Nosaltres reconeixem i validem aquest lideratge", ha afirmat. Això sí, també ha volgut deixar clar que hi ha “molta gent a Junts que està ajudant molt en aquestes negociacions” amb el PSOE. I aquí és on Turull s'ha penjat la medalla del fracàs recent de Junts i socialistes respecte a l'oficialitat del català a la Unió Europea.

"Amb el tema del català a Europa, nosaltres hem aprofitat molta gent amb un gran talent, amb un gran coneixement de les institucions europees i que té contactes amb molts països perquè es coordini amb el Ministeri d´Exteriors per arribar a l'objectiu", reivindicava Turull. L'estrepitós fracàs en què ha derivat la demanda de fer oficial el català a la Unió Europea, fa pensar que potser no és el millor exemple per reivindicar la teva manera de treballar. Però Jordi Turull no ho veu així i no ha tingut objeccions a l'hora de treure pit del primer naufragi que ha patit el pacte de Junts amb el PSOE.

Puigdemont i Sánchez, una reunió que uns confirmen i els altres neguen

Jordi Turull també ha anunciat que properament hi haurà una reunió entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Una reunió que encara no té data, que se celebrarà sense verificador i que hauria de servir “per parlar de la resolució del conflicte”, segons el dirigent de Junts. Ni una hora ha trigat el PSOE a desmentir les paraules del secretari general juntaire. "No em consta aquesta reunió, no està reflectida a l'agent del president", ha assegurat Pilar Alegría, portaveu del Govern, també a RTVE.

➡️ Política

Més notícies: