Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

El moviment feminista, en peu de guerra contra el nou Gobierno

Celebren l'adéu d'Irene Montero, però denuncien alguns dels nous ministres, com ara la d'Igualtat


El feminisme continua decebut amb Moncloa. Després d'una legislatura en què el ministeri d'Igualtat d'Irene Montero ha dividit més que mai el moviment feminista, el nomenament de nous ministres per part de Pedro Sánchez no ha fet res més que accentuar les diferències entre les dues parts.

Mentre gran part del feminisme celebrava que Irene Montero deixés de formar part del Gobierno, Pedro Sánchez els colava un altre gol per la porta del darrere. La formació del nou executiu ha tornat a posar en peu de guerra un moviment feminista que ja mira amb recel el nou govern de coalició.

Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista

És ben sabut que Irene Montero va dinamitar tots els ponts amb una part important del moviment feminista. La seva agenda queer, l'aprovació d'una Llei Trans que promovia l'esborrat de la dona o l'alliberament i les rebaixes de penes de violadors i agressors sexuals gràcies a la Llei del Solo sí es sí que va provocar un trencament difícil d'arreglar. I, després de la formació del nou Gobierno, no sembla que Pedro Sánchez tingui la intenció de solucionar-ho.

Pedro Sánchez va proclamar als quatre vents que el seu govern seria “feminista”, però diverses personalitats i col·lectius lligats al feminisme ja ho han posat en dubte. I les crítiques no han trigat a arribar, assenyalant alguns dels nous ministres del nou executiu.

Ana Redondo, la nova ministra d'Igualtat, ha estat assenyalada com “una queer cultureta” que “està molt a favor dels senyoros amb perruca”, en referència als transsexuals. “Dona suport a la doctrina de la identitat de gènere”, “mai no es va declarar feminista” i “mai va treballar en l'àmbit de les dones”, denuncien.

Sira Rego, nova ministra de la inventada cartera Joventut i Infància, també ha estat molt criticada. Paula Fraga, una de les feministes més destacades als mitjans, afirma que el seu nomenament és “una molt mala notícia”, ja que “creu que hormonar i mutilar menors és progrés i defensar els drets de les nenes i els nens és transfòbia”. De fet, la nova ministra d'Esquerra Unida va celebrar al seu dia l'expulsió del Partit Feminista d'Espanya del seu partit, acusant-lo de “defensar posicions trànsfobes i homòfobes”.

Tampoc s'escapa de les crítiques Mónica García, nova responsable de Sanitat i quota de Más Madrid al nou Gobierno. "La ministra de Sanitat creu en l'existència d'infàncies trans, una construcció del negoci biofarmacèutic que necessita el ministeri de Sanitat sota les seves ordres", denuncien. “Com a metge no em representa una ministra que descarta la ciència. Mai no estarà bé hormonar i operar nenes i nens en base a la roba que els agradi posar-se o als jocs que els agradi jugar”, assenyala una altra usuària a les xarxes socials.

Finalment, en el moviment feminista tampoc no ha agradat el nomenament d'Ernest Urtasun com a ministre de Cultura. El motiu, que la mà dreta de Yolanda Díaz es va abstenir en una votació al Parlament Europeu per sancionar proxenetes i clients de la prostitució.

➡️ Política

Més notícies: