Primer pla de Juan Carlos Monedero somrient i de fons una prestatgeria amb llibres
POLÍTICA

El missatge antic de Monedero sobre 'la lluita del poble àrab' que ha indignat tothom

Recuperen una publicació del membre de Podemos de l'any 2011

Els experts en xarxes socials expliquen que, si Facebook i Instagram són cafeteries cibernètiques amb públics d'edats diferents, Twitter és la porta del WC d'aquests locals. Per què? Doncs perquè a Twitter es prima l'enginy, la vulgaritat o l'agudesa abans que el contingut.

De vegades, però, algun es passa d'enginyós i, quan l'autor d'algun d'aquests excessos accedeix a determinades responsabilitats, el seu històric se la juga. A Vox, per exemple, ho saben bé i a Podemos, tres quarts del mateix. Aquesta setmana, de nou, ha tocat un habitual d'aquests menesters: Juan Carlos Monedero.

Amb què ha ficat (teòricament) la pota?

Representa que amb tuit original del 2011 en què deia, literalment, que esperava, aleshores, quelcom que avui, després de l'atac terrorista de Hamàs a Israel, sona fatal. Què deia? Doncs, en concret, que el seu desig era que “la lluita del poble àrab creixi” i que “com a pólvora, salti Europa i els Estats Units”. Amb Hamàs cridant a la Guerra Santa “a tot el món” i un professor acabat de degollar a França per un dement terrorista txetxè, el tuit de Monedero sona pitjor que malament. Tot i això, no tot és el que sembla.

Tweet de Juan Carlos Monedero dient que tant de bo la lluita àrab creixi a tot el continent i com a pólvora salti a Europa i Estats Units

El 2017, Monedero ja es va explicar

El tuit que ens ocupa ja ha fet parlar més vegades. De fet, se sol recuperar com a exemple de la vilesa de Monedero cada vegada que hi ha un atemptat terrorista islamista. Ja va passar el 2017, quan Hermann Tertsch va aconsellar que, cada vegada que a Europa es visqui un atemptat d'aquest tipus, es recordi el tuit en qüestió escrit per Monedero.

Tot i això, hi ha un problema. I no és cap altre que el context original de l'apunt. Monedero mateix ho va explicar el 2017 i; potser faria bé de tornar-ho a fer ara quan, de nou, es recuperen les seves paraules. Ell va dir que referia en aquell llunyà 2011 a la 'Primavera Àrab' que va fer caure les dictadures que regien Tunísia, Egipte, Líbia i Iemen.

Efectivament, la 'Primavera Àrab' es va desenvolupar entre desembre del 2010 i desembre del 2011. El tuit de Monedero és del 6 de febrer del 2011, enmig de la revolució que va viure Egipte i que va acabar amb el règim de Hosni Mubarak. 

➡️ Política

Més notícies: