La candidata de Junts al Congrés per Barcelona, Míriam Nogueras, intervé al míting central del partit JxCAT, el 16 de juliol de 2023, a Amer, Girona
POLÍTICA

Míriam Nogueras presumeix en xarxes i els mateixos independentistes la destrossen

El paper de Junts fractura encara més al moviment

Junts per Catalunya va fer ahir un enèsim exercici de gesticulació davant del candidat que avui investiran amb el cap cot. La líder del partit al Congrés, Míriam Nogueras, va fer una dura intervenció amb amenaça inclosa al PSOE. Està clar que Junts necessita marcar paquet perquè no li diguin traïdor a Catalunya.

De moment, l'estratègia no funciona. Almenys a jutjar pels missatges a les xarxes socials, on despedacen la diputada Nogueras amb epítets com “traïdors” i “cantamañanas”. El més recurrent és la comparació de Junts amb ERC per part d'un independentisme fart dels partits processistes.

“Perquè la legislatura avanci”, ha publicat la dirigent de Junts, “el nostre país necessita que passin coses diferents i que es culmini un acord que canvia la història”. I amenaça que “si no és així, no donarem suport a cap iniciativa que presenti el govern”. Les paraules han generat l'efecte invers.

Captures de tuits crítics amb Míriam Nogueras

“Gaudiu aquests quatre anys que heu comprat, són els últims” o “el poble us recordarà a les properes eleccions” és la tònica general dels comentaris. Els independentistes li recorden que estan “a la paperera de la història”. I abunden les acusacions d'omplir-se les butxaques a costa de vendre'n els principis.

Divisió i tensió a l'independentisme

Una de les entitats independentistes que va reaccionar va ser l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). En un dur missatge, va assenyalar que “els partits que es diuen independentistes han renunciat del tot a tota lluita a canvi de engrunes autonomistes”. Va lamentar que “votaran investir un Pedro Sánchez que parla de perdó, convivència, pau i retrobament”.

El posicionament de l'ANC genera divisió, ja que alguns demanen la llista cívica, però d'altres els assenyalen com a còmplices de la traïció dels partits. “Formeu part del sistema”, es pot llegir als comentaris. I també “ja n'hi ha prou de comunicats, no teniu pilotes de mobilitzar la gent al carrer”.

Només un reducte de militants i opinadors de l'espai de Junts defensen el paper en aquesta investidura. Afirmen que el seu partit no és com ERC i que amb la seva fermesa van obligar Pedro Sánchez a canviar les paraules de la seva intervenció inicial. Una defensa que ja pocs s'empassen i que encén encara més els ànims contra Puigdemont.

Enuig a Junts amb Puigdemont

Junts volia que el debat d'investidura servís per demostrar que el seu acord és millor que el d'ERC i que Puigdemont ha aconseguit doblegar Sánchez. Tot i això, el discurs del candidat a la presidència va enfurismar els de Puigdemont. D'aquí ve la dura intervenció de la diputada Míriam Nogueras.

També Gabriel Rufián va voler mostrar un punt de rebel·lia en advertir Pedro Sánchez “que no tempti la sort, no se la jugui”. Al PSOE van intentar aplacar els ànims dels independentistes. Tot i l'angoixa del moment, a Ferraz estan tranquils perquè saben que ERC i Junts tenen molt a perdre i poc a guanyar.

➡️ Política

Més notícies: