Cadires amb llaços grocs
POLÍTICA

Un alcalde català, a judici per multar una dona que va retirar llaços grocs

L'alcalde i tres regidors s'enfrenen a 12 anys d'inhabilitació


L'exaclade d'Hostalric (Girona), Josep Antoni Frias, s'enfronta a dotze anys d'inhabilitació per multar una dona que retirava llaços grocs. Amb ell, tres regidors i l'exsecretari del municipi es van presentar dimecres passat davant el tribunal. Tots estan acusats de prevaricació.

Els fets van succeir el 4 de juliol del 2018, quan un grup de 8 persones van acudir al municipi d'Hostalric per retirar llaços grocs i algunes pancartes independentistes. La Policia Local de la localitat va identificar aquestes persones, que anaven encaputxats i amb la cara tapada.

Després de la intervenció de la policia, l'equip de govern d'Hostalric va decidir tramitar un expedient sancionador a aquestes persones per destruir béns patrimonials. Tal com informa l'ACN, malgrat que l'expedient va ser aprovat per unanimitat, es va tirar enrere per un defecte de forma.

Judici de l'alcalde, regidors i secretari d'Hostalric (Girona)

Així i tot, el secretari va obrir un nou expedient. Aquesta vegada per embrutar la via pública tirant a terra els llaços que van trencar i per destrossar béns patrimonials retirant tres pancartes.

A més, també els acusaven de fer cas omís a l'autoritat, ja que no van tornar les pancartes que van retirar, malgrat que els ho va demanar la Policia Local.

L'equip de govern d'Hostalric (Girona) segons el parer de la prevaricació

El cas va arribar a l'Audiència de Girona perquè la fiscalia considera que l'alcalde i el seu equip van prevaricar amb la sanció.

Frias ha declarat que després d'aquest acte, que considera puntual, es va fiar del criteri judicial del secretari, i per això van aprovar la sanció per unanimitat. Tot i això, l'exalcalde apunta que no recorda haver llegit l'informe policial que avala l'expedient.

L'exsecretari, per la seva banda, ha declarat que el cap del cos de policia havia detallat a l'informe que els va fer arribar, mitjançant correu electrònic, que els agents havien passat por per “inferioritat numèrica”.

Josep Antoni Freixas, exalcalde d'Hostalric, declarant en un judici

Per això i perquè els membres de la banda havien destrossat un bé patrimonial de la localitat, va creure convenient tramitar un expedient sancionador de 200 €.

Després de la negativa de la banda a tornar els cartells que havien arrencat, l'expedient sancionador va augmentar a 500 €, per la falta de respecte a l'autoritat policial.

Tot i la declaració de l'exalcalde i del seu equip de govern, la dona sancionada donava una versió diferent dels fets.

Aquesta dona assegura que els ocupants del cotxe on circulaven anaven amb la cara destapada. A més, ha negat que portessin pals ni res que els permetés arrencar els cartells. I és que tot i negar haver tret els cartells, sí que confirma que havia “anat a treure” els llaços grocs.

➡️ Política

Més notícies: