Muntatge amb un marc amb la foto d´un militant dels Comuns i de fons una imatge de diverses persones passejant per un carrer de Barcelona
POLÍTICA

Un militant dels Comuns la lia a les xarxes després de dir què és per ell 'ser català'

Els independentistes s'han llançat a per Iván Martos

L'esquerra i els nacionalistes fa temps que es discuteixen a Catalunya pel que significa ser català. El Procés va agreujar el debat identitari, perquè si per a l'esquerra només cal viure i treballar a Catalunya, per als independentistes ser català està lligat al sentiment de pertinença. I és aquí on el debat s'enroca.

Així ho ha pogut sentir a les seves pròpies carns Iván Martos, militant de Podem que s'ha atrevit a plantejar novament el debat. Martos va estar als primers llocs de la llista de Terrassa En Comú Podem a les últimes eleccions municipals. "És català qui viu, estudia i treballa a Catalunya", ha tuitejat.

A més, ha afegit que "no em penso moure mai d'aquí". Unes paraules que han encès els ànims de molts independentistes catalans, que no han dubtat a respondre a la seva publicació. El militant de Podem ha tancat el debat amb una exclamació, “quants nazis plastes em responen”.

S'encén el debat a les xarxes

Un independentista respon a Iván Martos que “després del referèndum és català qui vol deixar de ser espanyol”. Un altre li diu que se'n vagi a Santa Coloma o Badalona “a dir-los que només són andalusos aquells que viuen, estudien i treballen a Andalusia. Veuràs quin cop et fiquen de realitat”.

Un català parla d'“imbecil·litat woke-pujolista” assegurant que “néixer o viure a Catalunya no et fa català”. N'hi ha un altre que diu que “és català qui estima la llengua i la cultura catalana, visqui o no a Catalunya”. En canvi, “qui viu a Catalunya però menyspreant la llengua i els costums catalans podrà ser català legalment, però per mi no ho és”.

Tots els comentaris van a la mateixa línia, i és que només són catalans aquells que se sentin catalans. “Jo crec que la frase millor dient que és català qui viu, estudia, treballa a Catalunya, i se sent català”, afegeix un. Perquè per a un altre, “hi ha molts estrangers que treballen, estudien o viuen a Catalunya, i no volen ni seran mai catalans”.

La fórmula de la catalanitat

El militant dels Comuns ha tuitejat després “la de 'catalans de Franco' preocupats que em responen sobre el que és ser català”. No tots els comentaris són en contra, ja que n'hi ha algun que li dóna suport: “Ai, Iván, sembla que només uns quants posseeixen la fórmula de la catalanitat, i és excloent i genera odi”.

Hi ha un altre tipus de missatges que, mostrant una o altra opinió, intenten ser més reflexius. “Segons la meva humil opinió, tots som ciutadans de Catalunya, però és evident que al país avui però avui conviuen multitud de comunitats nacionals diferents, no només la catalana i l'espanyola. I no estem fent cap tipus de gestió al respecte”, apunta algú.

➡️ Política

Més notícies: