Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Meloni prohibeix canviar el Nadal per la 'Festa d'Hivern' a les escoles

El partit de Meloni presenta un projecte de llei destinat a blindar les festivitats religioses cristianes a les escoles

Nova polèmica a Itàlia i, per extensió, aquí. La primera ministra Meloni presenta un projecte de llei amb la finalitat de protegir les festivitats religioses cristianes. D'aquesta manera, es preveuen sancions per als col·legis que prohibeixin l'exhibició de pessebres.

Del pessebre a la Festa d'Hivern i tornada

El partit de Meloni, Germans d'Itàlia, obre el Nadal amb polèmica. Aquesta mateixa setmana van presentar al senat el projecte de llei “Respecte i protecció de les tradicions religioses italianes”. El títol parla per si mateix i és a la línia identitària de Meloni i d'altres formacions similars.

L'artífex de la mesura és la senadora Laviana Mennuni, que qualifica de “decisió inacceptable” la de prohibir el pessebre en nom de la laïcitat. Segons la formació política, l'objectiu no és fer obligatori el Betlem, sinó protegir-lo. Argumenten la seva postura referint-se a la substitució progressiva de la festa cristiana per altres com la Festa d'Hivern.

Insisteixen que no és proselitisme

Aquesta mesura ha provocat les ires de l'oposició i dels sindicats educatius, que parlen d'atemptat contra la laïcitat de l'escola. Els impulsors de la mesura asseguren que no és així. Assenyalen que la llibertat religiosa no consisteix a prohibir les festivitats pròpies del lloc i que queda garantida per la constitució.

L'oposició insisteix en la laïcitat de l'escola italiana: apunten que a escoles i ambients multiètnics aquesta mesura és una “provocació”. Els impulsors de la mitjana, en canvi, posen l'accent a les tradicions històriques. Critiquen la “transformació de les festes sagrades cristianes en un altre tipus de celebració anònima”.

En aquest sentit, la senadora ha posat l'exemple de França com un cas que cal evitar. Al país gal, no se celebra el Nadal, sinó la Festa d'Hivern. Insisteixen que la protecció de les festivitats cristianes “no integra cap acció d'adoctrinament ni, encara menys, de proselitisme”.

➡️ Política

Més notícies: