Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

'Hem de lliurar una guerra global sense pietat'

Giorgia Meloni considera que ja no és el moment 'de les solucions hipòcrites'

La primera ministra italiana Giorgia Meloni ho té més que clar i, tant és així, que ho va indicar aquest dimecres en la intervenció davant l'Assemblea General de les Nacions Unides. Segons ella, episodis com els que s'han viscut fa res a l'illa de Lampedusa només es poden combatre d'una manera. Com? Meloni no va amb mitges tintes: cal fer-ho mitjançant el que ella defineix com una “guerra global sense pietat”. Una guerra, això sí, no contra els immigrants, però sí contra els traficants de persones.

L'arrel del problema

Giorgia Meloni presidirà l'any 2024 el G7, en què s'integren Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit. Des d'aquest lideratge, la premier italiana vol activar allò que ella considera solució definitiva per a una de les xacres que pateix avui el planeta: el tràfic d'éssers humans. Itàlia, i així ho ha indicat la primera ministra, està “llista per encapçalar” el que ella mateixa defineix com els “esforços contra els traficants d'esclaus del tercer mil·lenni”.

Per què davant de l'ONU?

En el discurs d'aquest dimecres, la mandatària transalpina va apel·lar a un dels principis fundacionals de les Nacions Unides. Aquest principi no és altre que el respecte a la dignitat i el valor dels éssers humans més enllà del seu origen, nacionalitat o circumstàncies.“ Meloni es va fer una pregunta: "Pot una organització com aquesta fer els ulls grossos davant aquesta tragèdia? ”Ella creu que no.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Per a Giorgia Meloni, i així ho va dir, ja ha arribat el moment de “rebutjar qualsevol enfocament hipòcrita d'aquest problema”. Fer-ho, considera, obliga que els països que reben immigrants i els que els generen s'uneixin per “alliberar una guerra global sense pietat contra els traficants d'éssers humans”. Itàlia, i la seva primera ministra s'hi ha compromès, “estarà a la línia de front”. La pregunta, és clar, és què farà la resta de països.

➡️ Política

Més notícies: