Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Meloni avança per l'esquerra Pedro Sánchez i Yolanda Díaz

La presidenta del Consell de Ministres d'Itàlia continua trencant esquemes

El govern de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz s'ha caracteritzat, entre moltes altres coses, per accentuar les divisions al moviment feminista. Amb Irene Montero al capdavant, l'executiu s'ha rendit als peus d'una part d'aquest espai polític, fins i tot atacant i criminalitzant l'altra part.

D'una banda, hi ha el feminisme considerat radical, al qual s'ha enfrontat el govern. El que defensa aquest corrent és, entre altres coses, la derogació de la prostitució, la crítica al transactivisme o la consideració del vel islàmic com a element d'opressió. A l'altra banda hi ha el feminisme transinclusiu, que alhora s'ha convertit en el feminisme institucional. Des d'aquestes posicions es defensa la prostitució (en diuen “treball sexual”) com una feina més, la “llibertat” de portar vel islàmic o la defensa acrítica de la Llei Trans i l'hormonació de menors.

La divisió en el feminisme es va veure fins i tot reflectida al mateix govern, amb una Carmen Calvo que va acabar fora de l'executiu després d'abstenir-se en la votació de la Llei Trans. Un altre exemple d'aquesta divisió és la crítica ferotge que ha rebut l'escriptora àrab Najat el Hamchi després de ser anunciada com a pregonera de les festes de Barcelona. En definitiva, hi ha un feminisme institucional representat per Sumar, una part del PSOE, Podemos, Esquerra, els lobbies trans i proxenetes, etc. I de l'altra, un feminisme radical que cada cop pateix més censura per part del sistema.

Irene Montero mirant al cel durant una intervenció al Congrés dels Diputats

Tot i això, hi ha un element que podríem dir que uneix els dos bàndols. O, si més no, a bona part. Es tracta de la gestació subrogada. Una qüestió que, en línies generals, tot el feminisme i l'esquerra critica. Però malgrat això, el govern que diu abanderar el feminisme no ha mogut ni un dit per prohibir de manera universal aquesta pràctica a Espanya.

A Espanya, la gestació subrogada està prohibida. Però si algú decideix comprar un nadó a l'estranger (els Estats Units i Ucraïna són els països amb més pràctiques de compravenda de nadons), no té problemes per registrar-lo. La justícia espanyola permet així un buit legal del qual ja se n'han aprofitat diverses persones. L'exemple més mediàtic és Ana Obregón.

Giorgia Meloni declara la gestació subrogada 'delicte universal'

Giorgia Meloni, que sempre ha estat demonitzada per l'esquerra, ha donat una lliçó de feminisme al Gobierno. I és que la presidenta del Consell de Ministres d'Itàlia ha decidit castigar la gestació subrogada, declarant-la “delicte universal”. Cosa que ni Sánchez, ni Yolanda Díaz, ni Irene Montero s'han atrevit a fer en 4 anys.

Com a Espanya, la gestació subrogada era un delicte dins del territori italià. Però ara Giorgia Meloni ha decidit que també sigui considerat un delicte si algun italià fa aquesta pràctica fora de les fronteres d'Itàlia. Així, la política italiana elimina el buit legal que permetia comprar nens fora del país.

Pla mitjà de Pedro Sánchez i Georgia Meloni donant-se la mà

Aquesta decisió ha estat molt aplaudida per diversos sectors de lʻesquerra i del feminisme a Espanya. I és que Meloni segueix trencant esquemes i estereotips. La popularitat de la dirigent italiana no para de pujar, malgrat les moltes crítiques que sempre ha rebut, precisament, de bona part de l'esquerra.

Ara, amb la lluita contra la gestació subrogada, ha aconseguit donar una lliçó de feminisme a la resta d'Europa, especialment al govern de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz. Mentre que a Espanya continuarà sent legal comprar nadons a l'estranger, Giorgia Meloni ha tallat l'aixeta a les empreses que s'enriqueixen a costa d'aquesta pràctica.

➡️ Política

Més notícies: