Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Meloni aposta per la mà dura contra els delinqüents menors d'edat

Legisla després d'una violació múltiple a dues primes de 10 i 12 anys

Fa un mes i mig era notícia per comunicar via SMS a 170.000 perceptors de l'equivalent italià a l'Ingrés Mínim Vital que no el percebrien més. Ara, ho és per un Decret llei contra la delinqüència juvenil. La norma permetrà que els menors de 14 anys sorpresos amb armes o drogues puguin ser detinguts a l'acte o que, si són condemnats per furt, acabin a la presó. Parlem, és clar, de Giorgia Meloni.

Pla mitjà de Pedro Sánchez i Georgia Meloni donant-se la mà

En calent

El decret té fins a nom: Caivano. Pren el seu nom d'una localitat propera a Nàpols on dues primes de 10 i 12 anys van ser violades per dotze adolescents i dos joves de 18 i 19 anys. A més de violar-les, la ja coneguda com la Manada de Caivano, va gravar la malifeta als seus mòbils. Com a Badalona, un dels vídeos va arribar a les mans d'un familiar de les víctimes.

A títol d'advertiment

El decret, assenyala Meloni, és una advertència. Amb ella, el govern envia “un senyal” a la població en qüestions que, considera, “són molt difícils de resoldre” i en què “donem la cara”. Tot i així, no es rebaixa l'edat d'imputabilitat dels menors de 14 a 12 anys.

El que sí que es rebaixa (de 9 a 6 anys) és el llindar de condemna que permet aplicar la presó preventiva. Amb això, un menor que hagi comès un robatori pot ser empresonat o sotmès a arrest domiciliari. Les penes de presó per trànsit i possessió de drogues per a majors de 14 anys augmenten.

I els pares?

També hi haurà penes de fins a dos anys de presó per als pares de menors no escolaritzats. La pena també es pot imposar als progenitors dels qui no assisteixin regularment a l'escola. Alhora, si un menor té connexions amb una banda juvenil organitzada, els seus tutors poden perdre la pàtria potestat.

El ministre de Justícia Carlo Nordio és clar sobre aquest particular: “actuem contra els pares i els que exerceixen la pàtria potestat. L'origen de la delinqüència rau a manut en la manca de sentit cívic de les famílies”. Què passaria si a Espanya es plantegés una cosa així? Les violacions comeses per menors creixen: un 45,8% el 2022. Què succeirà enguany?

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi
➡️ Política

Més notícies: