Manuel Reyes, en una imatge promocional a Castelldefels

POLÍTICA

Qui és Manu Reyes, el 2 del PP a les eleccions a Catalunya: sentiràs parlar-ne més

L'alcalde de Castelldefels serà el 2 d'Alejandro Fernández i es postula com a relleu

Alejandro Fernández va guanyar el pols a Alberto Núñez Feijóo i va ser proclamat candidat del PP a les eleccions catalanes del 12 de maig. Va ser una victòria del de Tarragona, tot i que va haver d'acceptar diverses condicions de Gènova. Una va ser la llista electoral, copada de gent afí a Feijóo i que Alejandro no podrà controlar.

És en aquest context que cal entendre que Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, sigui el número 2 d'Alejandro Fernández en aquestes eleccions catalanes. Nascut el 1976 a Barcelona, Reyes és un dels homes forts del partit a Catalunya amb Xavier García Albiol. Tots dos són alcaldes de dues grans ciutats, han aguantat els cordons sanitaris i van guanyar amb rotunditat el maig passat als seus municipis.

No podríem dir que Manuel Reyes sigui home de Feijóo, però tampoc ho és d'Alejandro. Com Albiol, són versos lliures dins el seu partit, alcaldes amb poder i, per tant, atractius per a Gènova. Reyes ha sabut no mullar-se massa en les guerres internes i ara recull fruits.

Manuel Reyes representa la cara amable del PP, un home tranquil que ha anat guanyant eleccions des del 2011 i que ha sabut esperar el seu temps. Amb 48 anys, està cridat a ser el relleu natural d'Alejandro Fernández, encara que ell mateix va evitar substituir-lo aquest 12 de maig. Reyes no té pressa, com demostra la seva experiència a la política local.

Nascut a Barcelona, va arribar d'adult a Castelldefels i allà va desenvolupar el projecte de vida amb la seva dona Esther. Té tres filles i ha estudiat molt i variat. Va finalitzar Enginyeria Tècnica en Sistemes de Telecomunicació, la Diplomatura en Ciències Empresarials i les llicenciatures d'ADE i de Dret. Té a més un Màster en Assessoria Fiscal i Direcció Tributària

Com Alejandro Fernández, Manuel Reyes ve de família humil i es va acostumar a treballar mentre estudiava. Va ser caixer de supermercat, zelador en un hospital i administratiu en un centre sanitari públic.

Fernando Cerpa i Manuel Reyes en una roda de premsa a Castelldefels el 13 de juny de 2023

Manuel Reyes, l'alcalde en dos temps

L'actual alcalde de Castelldefels va debutar com a regidor del PP el 2007. Quatre anys després es va presentar com a cap de llista i els populars van guanyar per primera vegada les eleccions. Va ser elegit alcalde amb tan sols 35 anys. Va tornar a guanyar el 2015, però un pacte de molts contra ell el va deixar sense l'alcaldia, igual que el 2019.

Manuel Reyes guanyava sempre amb 8 regidors. Tot i això, se li aplicava un cordó sanitari perquè era del PP i Catalunya vivia temps de Procés. Lluny de conformar-se, va continuar insistint i el 2023 va obtenir recompensa. Va passar de 8 a 12 regidors i va treure més del 40% dels vots. N'hi faltava un per a la majoria absoluta, però aquest cop va rebre el suport d'una nova formació: 'Som Castelldefels'.

Reyes tornava a ser alcalde, demostrant que aïllar el guanyador mai no surt barat. Tots els partits que governaven Castelldefels des del 2019 van perdre vots i regidors, mentre que Reyes va tornar a guanyar per quarta vegada consecutiva.

Manuel Reyes tornarà al Parlament perquè ja va ser diputat entre el 2012 i el 2015. Actualment, és el president del PP a Barcelona i l'home cridat a portar les regnes dels populars catalans després d'Alejandro. Així s'ha d'entendre la seva inclusió a les llistes per a les eleccions catalanes.

Val a dir que Manuel Reyes, igual que Albiol, ha centrat els últims anys de campanya a potenciar la seva marca personal. Parlant amb sentit comú, va plantar cara al govern d'esquerres, sense estridències i tant en català com en castellà. A Reyes li encanta l'esport, envoltar-se d'amistats i no dubta a potenciar-ne la imatge en xarxes. A ell li agrada i sembla que a molts dels veïns també.

➡️ Política

Més notícies: