Pla general d´una manifestació constitucionalista a Barcelona. Diversos manifestants subjecten una bandera espanyola gegant mentre llueixen samarretes amb el logotip de Ciutadans d'un cor format per les banderes de Catalunya, Espanya i Europa
POLÍTICA

La manifestació de Barcelona contra l'amnistia suma cada cop més adeptes

Abascal, Díaz Ayuso, Garriga i, potser, també Aznar i Guerra

Serà el 8 d'octubre, cinc anys després que a Barcelona es manifestessin 950.000 persones segons la Societat Civil Catalana i 350.000 segons la Guàrdia Urbana. El lema, aleshores, va ser Prou! Recuperem el Seny! Ara, ja no és un referèndum de part com el d'octubre del 2017.

El que vol SCC és una altra cosa perquè, al seu parer, a qui faltaria seny és al PSOE. Reclamen que no hi hagi amnistia per al processisme i, per descomptat, tampoc un nou referèndum que, si Pedro Sánchez acaba donant el vistiplau, seria pactat i legal. Abascal i Díaz Ayuso ja han confirmat que estaran a la manifestació.

No en la meva representació

El lema de la manifestació resumeix bé el seu objectiu: No en la meva representació. Ni amnistia ni autodeterminació . Amb ell, explica SCC, es vol “donar veu als ciutadans catalans i de la resta d'Espanya que no estan disposats a ser objecte de negociació” determinades qüestions.

Parlar d'amnistia i autodeterminació, consideren, minaria els fonaments de l'estat de dret. Així ho han indicat Elda Mata, presidenta de SCC i Álex Ramos, el seu vicepresident.

Pla americà d'Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso en un acte al mig del carrer de Madrid

Confirmacions

Santiago Abascal i Ignacio Garriga, de Vox, han confirmat que hi seran. Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, també. Aznar veu bé la marxa i Alfonso Guerra, tot i que ha recordat que viu a Sevilla, assenyala que no li faria res anar-hi. Feijóo ha indicat que asistirà si "l'agenda no ho impedeix".

Sobre la seva presència, Aznar calla; però, preguntat per l'acte de Feijóo per reivindicar a Madrid el dia 24 la igualtat entre espanyols, diu que serà on el PP li demani. I el PSOE? Davant del que semblen considerar una ofensiva contra ells, es defensen.

Ho fan amb mocions en ajuntaments i càmeres autonòmiques per “continuar fent del diàleg, dins del marc constitucional, eina per millorar la convivència”, indiquen al text.

El PP també denuncia aquests dies amb mocions contra l'almoneda en què s'han convertit les negociacions prèvies al segon debat d'investidura, en què Sánchez serà candidat. Per descomptat, no volen ni sentir a parlar d'amnisties. I el resultat? Doncs que, als plens d'aquest mes, cada partit votarà la moció i qüestionarà la de l'altre. I la casa, sense escombrar. Per cert, Carlos Carrizosa (C's), també hi serà.

 

 

➡️ Política

Més notícies: