Pla mitjà de Dolors Feliu a la manifestació de l'11 de setembre de 2023 subjectant una pancarta blava i alçant el seu braç dret fent el senyal de les 4 barres de la senyera amb els dits
POLÍTICA

L´ANC insisteix a canviar el nom de la plaça d´Espanya de Barcelona

De moment, tenen fins i tot una web

Catalunya n'està plena: a la pràctica totalitat de municipis en mans de partits processistes (i també als territoris cupaires , per descomptat) no hi falta una Plaça de l'1 d'Octubre. Ara, aquesta entitat d'intrèpids pesats d'avantguarda que és l'ANC, vol que Barcelona, cap i casal de Catalunya, també en tingui una.

Sabeu quin espai han escollit els sospitosos habituals? Doncs ni més ni menys que la Plaça Espanya. I la idea sembla que és de Dolors Feliu. ¿La deu haver tingut sola?

Ho tenen difícil

Sí, es pot arribar a entendre que a l'independentisme no li agradi el nom d'aquesta rotonda immensa, però n'hi ha de millors que aquest. Què tal Plaça de l'Exposició a Plaça del 1929? I Plaça de la UE? Tindria certa gràcia, vistes les poques possibilitats de quedar-se a dins que tindria una Catalunya independent.

Pla mitjà d'un manifestant independentista amb una màscara estil lluitador mexicà amb els colors de la bandera estelada

Amb tot, i el fet que l'ANC i la Dolors Feliu caminen a l'assumpte, permet intuir que, si algú molesta, és més al processisme. Per què? Doncs perquè recorda el que tan bé va explicar Monterroso en el seu més cèlebre microrelat: quan van despertar, el dinosaure encara hi era . La pregunta, però, és si ja han despertat.

En tot cas, sembla que Espanya, que cadascú esculli l'animal que consideri per identificar-la, continuarà donant nom a la plaça durant un temps indeterminat. Proposar rebatejar l'espai com a Plaça del Procés seria, potser, una bona resposta, però resulta certament aventurat donar per fet que segons qui captés la ironia. En tot cas, aquest setembre i Diada mitjançant, han tornat a posar fil a l'agulla.

Collboni

Amb Jaume Collboni com a alcalde i sense que els processistes siguin necessaris per conformar majories, l'assumpte està per als primerdeoctubristes pitjor que amb Colau. Al seu dia, la que fos alcaldessa accepto un prec d'ERC per dedicar un carrer o una plaça al referèndum il·legal i fins aquí. L'actual alcalde, tret que Pedro Sánchez es vegi obligat pel duo Puigdemont-Aragonès a imposar-s'ho per ser investit, no sembla estar per la feina. Fins avui, l'assumpte no s'ha discutit, però hi ha una proposta del Consell de Districte d'Horta-Guinardó per anomenar Plaça de l'1 d'Octubre un espai de vianants sense nom del districte.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Per terra, mar i aire

Tot i això, les hosts de l'ANC no deixen en el seu afany. Així; per terra, mar i aire –en realitat només amb una campanya a la seva web– ; estan disposats a lluitar-ho. Si guanyen, entrar o sortir de Barcelona per Gran Via des de o cap a l'Hospitalet ens recordarà aquella barreja de malson i esperpent que ens va portar el seu objecte de negoci.

Sigui com sigui, és normal que a l'ANC advoquin per això: al final, en viuen. Dolors Feliu (ANC), Xavier Antich (Òmnium) i Jordi Gaseni (Associació de Municipis per la Independència) diuen que ho tenen gairebé fet; però, de moment, no han presentat petició formal al consistori.

➡️ Política

Més notícies: