Pla mitjà d'un manifestant independentista amb una màscara estil lluitador mexicà amb els colors de la bandera estelada
POLÍTICA

Mal rotllo entre els indepes per la Diada

L'AMI, exclosa dels actes de l'11 de setembre després d'11 anys organitzant-los

Aquesta setmana s'han presentat els actes principals que organitzarà l'Assemblea Nacional Catalana per a la Diada de Catalunya que ve. Tot i que falten més de 4 mesos per a l'11 de setembre, alguns independentistes ja escalfen motors per a la seva celebració. Però la polèmica ha esclatat tot just 24 hores després de conèixer-se el programa.

Aquest dilluns, l'ANC informava que, per a aquest 2023, la manifestació constarà de 4 columnes, que avançaran fins a la "Plaça del Primer d'Octubre". Aquesta plaça no és altra que la Plaça Espanya, que l'entitat independentista ha decidit rebatejar unilateralment. Aquesta manifestació va ser presentada per l'Assemblea Nacional Catalana, juntament amb altres entitats com Òmnium Cultural i el Consell de la República, proper a Carles Puigdemont.

Qui no formarà part de l'organització del proper 11 de setembre és l'AMI. L'Associació de Municipis per la Independència s´ha queixat que, per primera vegada en 11 anys, no organitzarà l'esdeveniment anual més destacat del món de l'independentisme. I no ho faran perquè, segons han dit, se'ls ha “exclòs”, acusant directament l'Assemblea Nacional Catalana.

Primer pla de la presidenta de l'ANC Dolors Feliu

Des de l'AMI es queixen que no col·laboraran amb l'organització de l´acte, no per voluntat pròpia. I és que, segons afirmen, van sol·licitar una reunió amb l'ANC “reiteradament”, però no van obtenir resposta. El seu objectiu, expliquen, era que “no s'aprofités la Diada com a acte de confrontació”. En aquest sentit, lamenten que “no ha estat possible”.

Tot i haver-los exclòs de l'organització de la Diada, l'AMI ha demanat “unitat, diàleg i consens” polític. I volen que l'11 de setembre sigui “un actor de país, d'unitat i on totes les sensibilitats se sentin còmodes i representades”.

D'aquesta manera, s'evidencia més la divisió interna que actualment viu l'independentisme. D'una banda, hi ha les entitats més afins als partits, com és el cas de l'AMI, el Consell de la República o l'Òmnium Cultural. D'altra banda, hi ha organitzacions com l'ANC, que més d'una vegada ha amenaçat ERC, Junts i CUP de muntar la seva pròpia llista electoral per castigar-los.

➡️ Política

Més notícies: