Muntatge d'una manifestació de Frente Obrero amb la líder de la CUP Mireia Vehí
POLÍTICA

La CUP, també contra el Frente Obrero

Els anticapitalistes han intentat impedir un acte de Roberto Vaquero

Frente Obrero, l'organització marxista a l'esquerra de Podemos i que defensa la unitat d'Espanya, és al punt de mira de la CUP. Els anticapitalistes van llançar una “alerta antifeixista”. El motiu, la presentació a Barcelona del llibre del líder del Frente Obrero, Roberto Vaquero, Immigració: Realitat, fenomen o problema?

La CUP va demanar la cancel·lació de l'acte, al·legant que Vaquero és “conegut pels seus discursos d'odi cap a la comunitat trans, migrants, gitanos i dones”. La Junta Electoral va donar la raó al Front Obrer i la presentació va seguir endavant. "L'esquerra woke grupuscular ha tornat a quedar en ridícul", va assenyalar Roberto Vaquero.

Què és el Frente Obrero

El Frente Obrero és una organització patriòtica creada el 2018 y registrada com a partir el 2022. Han crescut a l'esquerra de Podemos, a qui acusen d'haver traït els obrers. Els escarnis a Pablo Iglesias i Irene Montero els van fer famosos i van atraure més adeptes a la seva causa.

El Frente Obrero es caracteritza per una fèrria disciplina i una rigorosa jerarquia interna. Els seus principis són “organització, formació i combat”. 

Ideològicament lliuren una croada contra l'“esquerra woke i postmoderna” que representen Podem i la CUP. Els seus postulats més polèmics tenen a veure amb el feminisme, el moviment LGTBI i la immigració.

Per al Frente Obrero, el feminisme és una ideologia no revolucionària que enfronta homes i dones de classe treballadora. Critiquen la teoria queer per “substituir allò col·lectiu per allò individual”. I són partidaris del tancament de fronteres per evitar la immigració massiva il·legal que “augmenta la marginalitat i la misèria”.

Qui és Roberto Vaquero

Roberto Vaquero té 37 anys, és el líder de Frente Obrero, i és defineix a sí mateix com a escriptor, historiador y geògraf. Va militar en vàries organitzacions comunistes a les quals va abandonar pel desencantament amb la "degeneració política y ideológica". El 2009 va fundar Reconstrucción Comunista. 

El 2016 el partit va ser il·legalitzat i Vaquero internat en règim antiterrorista. El motiu, la participació de membres del partit en la lluita contra l'Estat Islàmic a Kurdistan. El 2018, el Tribunal Suprem va rebaixar la condemna y finalmente la va suspendre.

Aleshores es va centrar en reorganitzar el grup Reconstrucció Comunista per convertir-lo en una organització més àmplia. Així va ser com el 2018 es va fundar el Front Obrer, que el 2022 va fer el seu primer congrés i ara es presenta a les eleccions.

'Rojipardos', el feixisme d'esquerres

Per la seva estructura organitzativa i els seus postulats, l'esquerra acusa el Frente Obrero de "roigpards" o "feixistes d'esquerres". El rojipardisme és la ideologia basada en el concepte de “classe obrera nacional”. Com a tal, el seu principal objectiu és la destrucció del capitalisme i el rebuig a tota ideologia que dilueixi allò col·lectiu en allò individual.

Aquesta és la raó per la qual el Frente Obrero passa a engrandir la interminable llista d'enemics polítics de la CUP.

➡️ Política

Més notícies: