Il·lustració de tres dones somrients amb barrets colorits i vestits elegants, una d'elles sosté una vareta màgica que emet un centelleig brillant.
POLÍTICA

Les 'Magues de Gener' tornen a Altafulla aquest Nadal

Visitaran els nens de la localitat el 2 de gener amb el lema 'Llibertat, Igualtat, Fraternitat' sota el braç

Aquest any ha tornat amb força el debat sobre mantenir les tradicions nadalenques o canviar-les per adaptar-les als nous temps. A diverses localitats catalanes estan desapareixent els pessebres, la decoració amb figures religioses i fins i tot els Pastorets. Els Tres Reis Mags tampoc no es lliuren de l'obsessió woke.

La localitat d'Altafulla recupera aquest any la visita revolucionària de les Tres Mages de Gener als nens de la localitat. Les tradicionals figures no només canvien de gènere, sinó que també perden el títol de reines.

Rei Baltasar a la cavalcada de Reis d'Igualada

Segons el govern municipal d'ERC, es tracta de reivindicar els valors republicans. Les Mages de Gener visitaran els nens d'Altafulla el 2 de gener amb el lema Llibertat, Igualtat i Fraternitat sota el braç. El consistori defensa que és "una altra manera de celebrar les festes" des d'"una perspectiva laica, exempta de classes i sense una finalitat dogmàtica".

La tradició es remunta a l'any 1937, quan en plena guerra civil espanyola València va impulsar la Festa de la Infància amb tres magues. Ara les magues tornen a Altafulla per revelar "una nova manera de celebrar el solstici d´hivern".

ERC celebra el solstici d'hivern... i el ramadà

No és la primera vegada que ERC sembra la polèmica amb les celebracions nadalenques. L'any passat, el govern de Pere Aragonès va felicitar el solstici d'hivern i les festes als catalans, però va evitar dir la paraula Nadal. En canvi, setmanes després sí que va felicitar el "ramadà" els musulmans de Catalunya.

Això va provocar una gran indignació per l'obsessió d'aquest partit de desmantellar les tradicions locals i de fomentar els costums aliens. Això també s'està traslladant als barris i municipis. Al Raval ja no hi ha decoració nadalenca sinó llums multiculturals, i un col·legi de Berga ha deixat de fer els Pastorets per no molestar altres religions.

A moltes localitats coses tan tradicionals com la Cavalcada dels Reis Mags ja no és reconeixible. Un acte que durant moltes generacions ha portat màgia i il·lusió a les llars catalanes, sobretot per als més petits.

La tradició es basa en les Santa Escriptures, que recullen el viatge de tres erudits cap a Betlem per rendir pleitesia a Jesús nounat. Els tres reis mags portaven or, encens i mirra com a present. El 6 de gener reparteixen regals per les cases dels nens i nenes en una nit de màgia, il·lusió i innocència.

➡️ Política

Més notícies: