Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell desde 2015 por el grupo municipal Partido Demócrata Europeo Catalán (PDeCAT), en un acto electoral
POLÍTICA

Campanya en la intimitat

Cap dirigent de ‘Junts’ trepitja Martorell

Cap dirigent de la direcció de Junts per Catalunya ha participat en els actes de campanya de l'alcaldable de Junts per Martorell, Xavier Fonollosa, que ha fet com Xavier Trias i ha amagat les sigles del partit en la seva candidatura.

Els tres principals actes de campanya que ha celebrat Fonollosa han comptat amb la participació de figures locals, però cap d'ells ha comptat amb la presència ni de la presidenta del partit, Laura Borràs, ni del secretari general, Jordi Turull, ni de cap altre dirigent.

Tampoc participaran en l'acte final de campanya d'aquest divendres, que comptarà amb la presència de l'exalcalde de la ciutat i expresident de la Diputació, Salvador Esteve.

El pacte ‘Junts’ i Xavier Fonollosa

Xavier Fonollosa i Junts per Catalunya van tancar un acord el mes de gener passat de cara als comicis d'aquest diumenge. Un pacte pel qual els seus vots aniran al sac de JxCat al recompte de la nit electoral per intentar pactar la governança de la Diputació de Barcelona.

A canvi, el candidat mantenia la seva llista (amb el nom de Junts per Martorell, encara que no apareix a la campanya) i el seu programa sense ingerències de la direcció del partit. En efecte, l'alcaldable ha optat pel lema “més Martorell” i una M dins d'un cor com a logotip de la campanya.

Fonollosa, que ve de l'antiga Convergència, ha mantingut durant el procés un perfil moderat: els meus llaços ni pancartes pels “presos polítics” al balcó de l'ajuntament ni llaç groc a la solapa, almenys en actes oficials.

De fet, sempre se'l va considerar a CDC i després al PDECAT no adscrit al sector independentista. I a les llistes de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals del desembre del 2015, encapçalades per Francesc Homs, anava onzè sense possibilitat de sortida.