Tres immigrants arribats en pastera són atesos per la Creu Roja i saluden a càmera amb el gest de victòria amb la mà
POLÍTICA

Lampedusa desborda la UE

És el punt d'arribada d'immigrants que més preocupa

Ni les Canàries, ni Ceuta, ni el Camp de Gibraltar: per a la Comissió Europea, el punt d'arribada d'immigrants que més preocupa a la Mediterrània és Lampedusa. Per això, la presidenta Ursula von der Leyen ha visitat l'illa aquest diumenge. I el que proposa no agradarà en excés a una determinada esquerra.

Què planteja?

De moment, en diu pla d'acció i, amb ell, pretén ajudar la Itàlia de Meloni. A què? A accelerar les deportacions d immigrants sense dret a asil. Ho explicava aquest dilluns Europa Press. El resultat és clar: s'incrementaran les devolucions i s'hi aplicarà allò que Von der Leyen defineix com “un enfocament nou”.

Aquest nou punt de vista relatiu a la immigració il·legal implicarà una coordinació més gran amb els països d'on procedeixen la majoria dels immigrants que arriben a Lampedusa. Quins són? Guinea, Costa d'Ivori, Senegal i Burkina Faso. Les devolucions seran ràpides i es reforçarà el suport que presten a Itàlia l'Agència d'Asil de la UE i la Guàrdia de Fronteres i Costes Europees.

L'objectiu es detalla amb eufemismes que no enganyen: “gestionar” l'elevat nombre de migrants i “garantir el registre” dels que arriben. Com? Doncs mitjançant la “presa d'empremtes, la informació i la redirecció a les autoritats adequades”.

Suport a les tesis de Meloni

Von de Leyen ha presentat el seu pla a la zona zero del problema i ho ha fet amb la primera ministra italiana Giorgia Meloni. Meloni és contundent: segons ella, “el futur d'Europa està en joc” i el problema “no es resoldrà mai parlant de redistribució”.

Ursula Von Der Leyen en primer pla amb Giorgia Meloni de fons

Per a la italiana, “l'única manera d'afrontar-ho amb serietat és aturar les sortides il·legals”. Von der Leyen li dóna la raó: “la immigració il·legal és un problema europeu que requereix una resposta europea. Serem nosaltres els qui decidim qui arriba a Europa i no els traficants”.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Queda encara algú que dubta que Vox ha arribat per quedar-se molts anys al Congrés? ¿Assumim ja que, si Orriols no s'equivoca, té un gran futur per endavant i entrarà al Parlament?

➡️ Política

Més notícies: