Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Junts vol que l'amnistia inclogui Laura Borràs, condemnada per corrupció

L'expresidenta del Parlament va ser condemnada per prevaricació i per falsedat en document oficial

Pedro Sánchez vol continuar sent president. I si, per seguir 4 anys més a Moncloa, ha de promoure una llei d'amnistia, ho farà sense problemes. El seu entorn ja s'està encarregant de preparar el terreny perquè els seus comencin a veure amb bons ulls aquesta concessió a Junts i ERC. El que potser no contemplava el líder del PSOE és que els processistes intentaran que aquesta amnistia beneficiï fins i tot els condemnats per corrupció.

Junts per Catalunya ja ha deixat clar que volen que l'amnistia que promogui el govern també inclogui Laura Borràs. La presidenta del partit fa mesos que no té càrrec institucional després de la sentència del mes de març passat en què se la condemnava per corrupció. Concretament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar culpable l'expresidenta del Parlament d'un delicte de prevaricació, delicte continuat de falsedat en document oficial i un altre delicte continuat de falsedat en document mercantil. El càstig que li va imposar el TSJC va ser de 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació, a més de pagar una multa de 36.000 euros.

Segons Míriam Nogueras, líder de Junts a Madrid, l'amnistia que reclamen Pedro Sánchez ha d'incloure “totes les persones afectades per la injustícia espanyola”. Nogueras considera que “òbviament” que Laura Borràs n'és una. D'aquesta manera, ja tenim una nova màrtir del procés. Segons el relat de Junts, Espanya és la culpable que Laura Borràs hagi estat condemnada per prevaricar i falsificar contínuament documents oficials.

Nova guerra entre el processisme

La intenció de Junts d'incloure Laura Borràs a l'amnistia que exigeixen Pedro Sánchez ha provocat un nou enfrontament amb Esquerra. Des d'ERC consideren que “és inadmissible” intentar colar el cas de corrupció de l'expresidenta del Parlament com a repressió. I és que “no té res a veure amb el 9-N ni amb l'1-O”, va exclamar Joan Queralt, senador dels republicans.

Evidentment, les paraules de Nogueras i la reacció de Queralt van iniciar una nova baralla per Twitter entre defensors i detractors de Laura Borràs. Qui també va voler donar la seva opinió sobre això va ser Nacho Martín Blanco, diputat del PP al Congrés per Barcelona. “No és que els seus delictes em semblin pitjors que els de Puigdemont, però la notícia reflecteix la immoralitat de l'assumpte”, va escriure el popular al compte de Twitter.

➡️ Política

Més notícies: