Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

Junts vol expulsar un regidor seu que s'ha passat a Aliança Catalana

Les llistes del partit de Sílvia Orriols estan plenes de càrrecs locals dels partits processistes

Aliança Catalana ha irromput a l'escenari polític català com una amenaça, sobretot, els partits processistes. No és estrany que l'ofensiva més virulenta contra els de Sílvia Orriols vingui d'ERC, Junts i la CUP. En pocs mesos, la formació independentista ha aconseguit atreure bona part de l'electorat i no pocs càrrecs públics tant d'Esquerra, com de Puigdemont i els cupaires.

L'últim ha estat Ramón Porta, regidor de Junts a Tírvia, que aquest diumenge concorrerà a les eleccions catalanes com a número tres d'Aliança Catalana a Lleida. Ell mateix revela a elDiario.es que s'ha fet militant d'Aliança Catalana, encara que “no he avisat Junts perquè tot ha anat molt ràpid”. El seu partit ja ha iniciat el procediment per apartar-lo de tots els òrgans on hi participa.

El partit de Carles Puigdemont assegura que Ramón Porta no ha estat mai militant de Junts, sinó que es va presentar com a independent amb les sigles de Junts. Tot i així l'acusen d'haver vulnerat els estatuts i anuncien que prendran mesures per apartar-lo de tots els espais. En tot cas, aquest cas il·lustra la realitat del partit de Sílvia Orriols, a les llistes del qual concorren multitud de càrrecs locals d'ERC i Junts.

Excàrrecs de Junts i ERC

La llista d'Aliança Catalana a Lleida està encapçalada per Ramon Abat, excandidat d'Esquerra a Alpicat a les eleccions municipals del 2019. Als primers llocs hi ha també Cristina Lafay, exalcaldessa d'ERC al petit municipi de Castelló de Farfanya. Després de deixar el seu lloc com a alcaldessa va carregar contra el seu substitut, Omar Noumri, perquè “dubto molt que un jove algerià sigui un republicà convençut”.

Recentment, un altre regidor de Junts, el fundador de Terra Lliure Fredi Bentanachs, va mostrar la seva simpatia cap a Sílvia Orriols. A més, l'exalcalde convergent de Bellvís i expresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Francesc Talart, també apareix a les llistes del partit de Sílvia Orriols. L'acompanyen un exconsellal d'ERC, i el primer tinent d'alcalde de Ribera d'Ondara procedent de Plataforma per Catalunya.

Això confirma que Aliança Catalana atrau sobretot el votant independentista indignat i exerceix com a vot de càstig els partits processistes. D'una banda, pel que consideren una traïció a la via unilateral independentista, però també per la degradació de Catalunya en temes com la immigració i la inseguretat. Amb tot, a les files de l'independentisme identitari trobem també alguna sorpresa.

També del PSC i el PP

Però no només d'exconvergents i republicans es nodreix l'independentisme identitari, sinó que a les llistes hi ha excàrrecs socialistes i fins i tot del PP. A les llistes de Tarragona concorre, com a número tres, l'antic vicesecretari del PSC a Tortosa, Eduard Rel. A les de Girona va també, com a número 13, un excandidat del PP a les municipals del 2007.

El número dos per Girona és l'exregidor d'ERC a Olot i militant del partit durant 25 anys, Jordi Coma Pujol, que ara es presenta com a independent amb les sigles d'AC. També per les comarques gironines es presenta un ex de CiU al Port de la Selva, a més d'una nodrida representació de membres d'Aliança Catalana a Ripoll, punt neuràlgic del partit.

➡️ Política

Més notícies: