Primer pla de Jordi Turull amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Junts torna a utilitzar els presos per guanyar vots

Als de Puigdemont se'ls acaben els recursos per evitar l'abstenció

Recorden aquell concurs televisiu en què els participants tenien el comodí del públic o el comodí de la trucada? Doncs els partits processistes viuen la política de la mateixa manera. Quan es veuen apurats, treuen el seu comodí particular. Que no és altre que el de la “repressió”, els “presos” i els “exiliats”.

Junts per Catalunya n'és un bon exemple. El partit de Puigdemont és conscient que l'abstenció farà mal a les forces processistes. Serà ERC qui es vegi més afectat, però saben que ells tampoc se'n lliuraran.

De fet, hi ha hagut molt poques enquestes que els hagin donat més escons dels 8 aconseguits fa 4 anys. Algunes fins i tot els situen en només 4. I és clar, davant aquesta delicada situació i estant a menys d'una setmana de les eleccions, toca moure's ràpidament. I quina millor manera de fer-ho que parlant i recordant la situació que van viure els “presos” ara indultats.

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, intervé durant una roda de premsa a la seu del partit, el 29 de maig de 2023, a Barcelona

“Meritxell Batet va permetre que policies armats entressin al Congrés”, explicava Jordi Turull en un acte a Lleida. El polític indultat va recordar el dispositiu que es va muntar a la cambra quan ell i Josep Rull van ser diputats per un dia. La seva condició, però, va durar només un dia perquè el Congrés (amb l'aval del Tribunal Constitucional) els va suspendre com a diputats. Aleshores, Turull i Rull estaven empresonats i sent jutjats per rebel·lió.

El dirigent de Junts ha hagut de recordar aquesta situació que es va viure al Congrés l'abril del 2019 perquè segurament ja ningú la recordava. En aquell moment, es tractava de l'enèsima “jugada mestra” del processisme. Una “jugada mestra” que, finalment, va caure al pou de l'oblit com la gran majoria de les que hem viscut els darrers 6 anys.

Rull i Turull en un acte de Junts per Catalunya

De proclamar la independència a “parlar més català que mai”

Un altre dels comodins habituals dels processistes és la llengua catalana, i Jordi Turull també va fer servir aquesta carta. I va demanar als candidats de Junts que, a la pròxima legislatura, han de “parlar més català que mai” des de la tribuna del Congrés. Una mostra més de la caiguda lliure d'un processisme que no feia gaire feia proclames sobre la independència unilateral. I ara la seva lluita és la de poder parlar una mica més en català a la cambra de representants.

A l'acte de Junts, Jordi Turull va fer triplet. Sí, perquè també va parlar de Carles Puigdemont. Evidentment, no podia faltar la menció a l'expresident per demanar el vot i lluitar així contra l'abstencionisme. "Si algú té dubtes, que sàpiga que hi ha qui vol votar i no pot, com Carles Puigdemont", va recordar el líder de la formació.

➡️ Política

Més notícies: