Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

POLÍTICA

Junts torna a la càrrega contra TV3: ara, per Julian Assange

Francesc de Dalmases critica la tele pública catalana per la seva absència en la concentració a favor del periodista australià

A Junts, sobretot els sectors més hiperventilats, fa temps que arremeten contra la deriva 'erqui' de TV3. Consideren que la televisió pública ha esdevingut una corretja de transmissió de les posicions d'ERC. I, en conseqüència, ha abandonat la causa independentista per abraçar l'autonomisme.

Aquesta setmana, els abanderats de la teoria han tingut un nou motiu per carregar una altra vegada contra la televisió pública catalana. L'independentisme s'ha concentrat en suport al Julian Assange. Francesc de Dalmases, que va ser diputat de Junts i mà dreta de Laura Borràs, ha criticat l'absència de TV3.

“La concentració pro-Assange d'ahir a la nit va ser un èxit extraordinari d'organització i de convocatòria. Cap equip de TV3 i ignorància al Telenotícies (TN) resulta molt difícil d'entendre”. Dalmases recorda que es van concentrar "pels drets civils i polítics, per la llibertat d'expressió i de premsa", i deixa entreveure les fílies (Assange) i les fòbies (TV3) de l'entorn de Junts.

Amb Assange i contra TV3

El missatge de Francesc de Dalmases ha estat retuitejat per Pilar Rahola, que fa poc va criticar la deriva “espanyolista” de TV3. Els comentaris al missatge també són eloqüents. Diuen que “TV3 està controlada per ERC i que ERC farà allò que digui Espanya”, o que TV3 no va anar a la concentració “perquè ERC està contra l'ANC”.

L'entorn de Junts i l'ANC veuen a Julian Assange un aliat de la causa independentista. El periodista, que aquests dies s'enfronta a un judici en què es juga l'extradició i 176 anys de presó, va difondre molts missatges a favor de la independència de Catalunya durant el Procés. A més d'ajudar a internacionalitzar el conflicte català, veuen a Assange un clar paral·lelisme amb la justícia i la democràcia que va inspirar el Procés.

Muntatge de Julian Assange i una estelada de fons

Assange es va enfrontar al deep state nord-americà de la mateixa manera que Puigdemont s'enfronta a les clavegueres de l'Estat espanyol. Assange és un home perseguit per defensar la llibertat i la democràcia, com Puigdemont. És per això que ha esdevingut un heroi per al moviment independentista.

Els mitjans afins difonen la causa

Però la malvada TV3, al servei d'ERC i dels seus socis espanyols, intenta de totes totes silenciar el moviment pro Assange. A més, el periodista australià va destapar escàndols que implicaven el PSOE, així que es tanca el cercle de la conspiració. ERC i PSOE volen silenciar la veritat, i per això TV3 no va anar a la cita.

Sort que queden mitjans lliures com Octuvre, la plataforma d'Albano-Dante Fachín, que fa dies que dóna la matraca amb el cas Assange. També els portals afins a l'entorn de Junts i l'ANC, que no perden l'oportunitat d'aixecar la bandera de Free Assange. Per cert, Puigdemont, que el 2019 va reaccionar irat a la detenció d'Assange, ara calla: que cadascú en tregui les conclusions.